Punch Out er en av mange tusen spill du kan spille på en Android-telefon. Gjerne med en moderne spillkontroll om du vil.
Punch Out er en av mange tusen spill du kan spille på en Android-telefon. Gjerne med en moderne spillkontroll om du vil.Vis mer

Spill gamle TV-spill på telefonen

RetroArch emulerer en haug av gamle spillkonsoller.

Mange bruker mobiltelefonen til å spille på, enten det er snakk om Angry Birds, SongPop eller Infinity Blade.

Les også:
>> Fem spill som trimmer hjernen
>> 10 iPad-spill for barn

>> Fem fine spill til Android
>> Syv spill det er vanskelig å legge fra seg

For deg som er gammel nok til å huske Lillehammer-OL, er det også mange klassikere fra Sega- og Nintendo-tiden som kan være et gledelig gjensyn. Titler som Sonic The Hedgehog, Street Fighter og Super Off-Road vekker minner hos mange, og med dagens app-godbit er det mulig å spille dem på en moderne Android-telefon.

RetroArch er gratis å laste ned fra Google Play og inneholder en rekke emulatorer for gamle spillkonsoller, inkludert den første Nintendo-konsollen, Gameboy, Super Nintendo, Sega Mega Drive, Sega Master System med flere. Ja, til og med den første PlayStation-konsollen kan emuleres.

Slik ser det ut om du vil trykke på skjermen i stedet for en spillkontroll.
Slik ser det ut om du vil trykke på skjermen i stedet for en spillkontroll. Vis mer


Når du starter appen må du først velge hvilken konsoll du vil emulere, og deretter finne spillet du vil spille. Disse må du selv legge inn på telefonen, og det følger ingen spill med appen.

Dette er selvsagt litt i gråsoneland hva piratkopiering angår, men tjue år gamle spill for spillkonsoller som ikke lenger finnes i markedet betegnes ofte som «abandonware», og ligger fritt tilgjengelig på en rekke nettsider som har levd i mange år uten søksmål. Slike filer omtales gjerne som «ROMs» på folkemunne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For å overføre filer til telefonen kan du enten koble til med USB-kabel, bruke tjenester som Dropbox eller overføre med en av våre favoritt-apper, AirDroid.

Når spillet endelig er lastet inn kan du spille det på gamlemåten. På skjermen får du tastene du trenger, og RetroArch skal i tillegg støtte en rekke USB/Bluetooth-spillkontrollere, som for eksempel PlayStation 3-kontrollen.

Glad i retro? Slik får du piksel-peis