Spesialtilpassede ørepropper

Lar deg ta bilde av ørene for å få propper som passer deg perfekt.

<strong>TILPASSET:</strong> Via en app tar Normal bilder av ørene dine slik at du får spesialtipassede ørepropper. Foto: NORMAL INC/PÅL JOAKIM OLSEN
TILPASSET: Via en app tar Normal bilder av ørene dine slik at du får spesialtipassede ørepropper. Foto: NORMAL INC/PÅL JOAKIM OLSENVis mer

For enkelte kan det være en utfordring å finne ørepropper som passer godt nok til ikke å falle ut i ny og ne når du hører på musikk.

Nettopp det ønsker den amerikanske produsenten Normal Inc. å gjøre noe med. Med slagordet «One size fits none» har de laget en ganske snedig løsning som gjør at man kan få tilsendt skreddersydde ørepropper som passer ørene perfekt.

Dinside tester hodetelefoner

App tar bilde av øret

Dette gjør de ved å la kundene laste ned en app til iPhone og Android. Appen er foreløpig kun tilgjengelig i de amerikanske app-butikkene.

Når man har lastet ned appen trenger man også en amerikansk 25 cent-mynt, eller en quarter som de kaller det der borte. Den skal man holde inntil kjevebenet mens man bruker appen til å ta profilbilder av høyre og venstre side av hodet.

TAR BILDE: Via Normal-appen tar man bilde av ørene, velger design og sender bestillingen.
TAR BILDE: Via Normal-appen tar man bilde av ørene, velger design og sender bestillingen. Vis mer


Etterpå kan man også velge hvilken farge man ønsker på øreproppene før man sender av gårde bestillingen.

3D-utskrift

Bildene sendes så til selskapets servere, som beregner hvordan utformingen på «vingene» bør være for at øreproppene skal sitte perfekt i ørene til den som har bestilt. Disse skrives så ut på 3D-skrivere før de til slutt sendes i posten.

Øreproppene har en 14mm driver som leverer lyd fra 20Hz-20kHz med en følsomhet på 109dB/mW. Motstanden er oppgitt til 32 ohm og kabellengden er enten 113cm eller 160cm avhengig av hvilken utgave man bestiller.

På kabelen finnes også en fjernkontroll med tre knapper som fungerer med de fleste mobiltelefoner.

Prisen er 199 dollar (drøye 1200 kroner).

Les også: Triksene du kan gjøre med iPhone-øreproppene