Til venstre: LG Optimus 3D. Til høyre: Samsung Galaxy S2.
Til venstre: LG Optimus 3D. Til høyre: Samsung Galaxy S2.Vis mer

Spennende mobilnyheter på vei

LG skal vise frem brilleløs 3D-mobil.

14. februar går Mobile World Congress av stabelen i Barcelona, og som seg hør og bør når slike store arrangementer går av stabelen, vises det også en haug av nye mobiltelefoner. DinSide vil være på plass i Barcelona om fjorten dager og rapportere fra kongressen.

Allerede nå svirrer ryktene om modellene som blir annonsert, og som vanlig er det lekkasjer både i den ene og andre leieren:

LG skal vise frem en mobiltelefon med 3D-skjerm som ikke krever briller, på samme måte som Nintendo 3DS, som for øvrig lanseres i slutten av mars i Europa. Under panseret skal LG Optimus 3D også ha en dobbeltkjerneprosessor, og skjermen skal være minst fire tommer stor. Ryktet underbygges også av en invitasjon LG har sendt ut i forkant av messen, om en telefon som ville ta oss "into the new dimension", og rett før denne artikkelen ble publisert, kom bekreftelsen fra LG om at Optimus 3D blir vist i Barcelona. Da er den saken biff.

Under CES 2011 viste Sony Ericsson frem sin nye mobiltelefon, Xperia Arc, og den skal etter sigende få en bror i Xperia Neo. Dette blir også en Android-mobil som kjører Gingerbread (v2.3), og der kameraet har en oppløsning på 8 megapiksler. Utformingen skal være tilnærmet lik Vivaz.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ryktene skal også ha det til at HTC Desire får nok en oppfølger i HTC Desire 2. Detaljene er imidlertid få, annet enn at lekkede bilder viser at toeren også får et kamera i front (for videosamtaler), og det vil være naturlig å tro at også HTC har valgt å putte en dobbeltkjerneprosessor inn i denne telefonen.

Les også:
TEST: HTC Desire HD
TEST: HTC Desire Z

Samsung, derimot, har bekreftet at Samsung Galaxy S2 vil bli vist frem i Barcelona og at den vil få dobbeltkjerneprosessor og Super AMOLED plus-skjerm. Noen skal også ha det til at koreanerne også vil slippe en oppfølger til Samsung Galaxy Tab.

Nokia N9 kan også bli avduket om fjorten dager. Ryktene vi har spadd frem tilsier at dette blir et monster av en mobiltelefon, med 960x480-oppløsning på skjermen, 1,2GHz prosessor, 1GB RAM, 512kB grafikkortminne, 64GB internminne, videoopptak i full HD og mer til.

Så får vi se da, om det er noe hold i disse ryktene. Det får vi vite om et par ukers tid.

PS! For ordens skyld kommer som vanlig ikke Apple til å stille på Mobile World Congress, så iPhone 5 må du nok vente til sommeren for å høre mer om.