Batteriet på SpareOne varer i femten år. År, ja.
Batteriet på SpareOne varer i femten år. År, ja.Vis mer

SpareOne - reservetelefonen du kan bruke om 15 år

Ett AA-batteri. 15 års varighet.

Ja, du leste riktig.

Fra du setter i batteriet skal det gå 15 år før SpareOne er tom for strøm; vel å merke hvis ikke du ringer med den slår den på. Men selv på ett AA-batteri kan du snakke i 10 timer. Det må riktignok være et lithium-basert batteri, og ikke et alkalisk, men likefullt er det imponerende i våre øyne.

SpareOne er med andre ord ment som en reservetelefon som kan ligge i en skuff på hytta eller i båten, og skulle du være i en situasjon om 10 år der du har gått tom for strøm, skal SpareOne fortsatt kunne være redningen. Telefonen er utviklet av selskapet XPAL Power, som blant annet står bak Energizer-batteriene.

Telefonen kan også være kjekk å ha med på reise i tilfelle du blir frastjålet din vanlige telefon, eller en telefon ungene kan ha i ranselen, og som de kan bruke hvis de må gi deg en viktig beskjed. Du kan både ringe og motta samtaler, men telefonen har ikke standby-tid i 15 år, som vi noe feilaktig antydet før denne artikkelen ble oppdatert.

Av andre funksjoner kan nevnes lommelykt og muligheten til å sende posisjonen (grov, basert på mobilsignaler) til andre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisen er langt fra stiv – SpareOne koster $49 i USA (snaue 300 kroner). Telefonen har ingen skjerm (selv om det ser slik ut), men lar seg skreddersy med siffer-snarveier til enkelte telefonnumre. En egen versjon vil etter hvert komme til det europeiske markedet.

Mer informasjon om telefonen på http://spareonephone.com/

Artikkelen er oppdatert 12. januar 2012.