Spar tusener på utenlandssamtaler

Ringer du mye til utlandet? Da er det penger å spare. Mye penger.

Publisert
Sist oppdatert

Det er dyrt å ringe til og fra utlandet.

Du skal ikke lenger enn til Svinesund før det plutselig koster syv-åtte ganger så mye å sende en melding hjem til kona, og har poden et studieår i Australia, koster det brått over hundrelappen for en tjue minutters samtale.

Med EQO installert på mobilen er det imidlertid mye penger å spare. Den nevnte meldingen fra Sverige til Norge koster bare drøye seksti øre, og tjue minutter til Australia koster en drøy tjuekroning. Har poden fasttelefon i Australia betaler du faktisk bare 14 øre pr minutt.

Spar tusener på utenlandssamtaler


Bruker IP-telefoni

Som du kanskje har gjettet, er det "IP-telefoni" som er stikkordet. Enkelt forklart: Når du ringer til et nummer i Australia, går trafikken først via det store Internettet til Australia. I andre enden går signalet så dit det skal, og derfor faktureres du bare som om det var en lokal telefonsamtale i Australia pluss litt til.

Via en priskalkulator ser du raskt hvor mye det koster å ringe til andre land.
Via en priskalkulator ser du raskt hvor mye det koster å ringe til andre land. Vis mer


I tillegg kommer utgiftene til datatrafikk, som vil variere med telefonabonnementet ditt. Skal du bruke denne tjenesten mye, bør du derfor finne et abonnement med lav pris på datatrafikk. For eksempel har de fleste av Netcoms abonnement en makspris på 20 kroner pr dag for GPRS-trafikk, og da er det en del penger å spare om du tar en time eller to over Atlanteren.

- Men dette har jo Skype Mobile hatt en stund, sier du?

Ja, sier jeg. Men mens Skype krever at du har en mobiltelefon som kjører Windows, er EQO javabasert. Det betyr at det fungerer med nært sagt alt som finnes av mobiltelefoner på det norske markedet i dag.

De aller fleste mobiltelefoner er kompatible med EQO.
De aller fleste mobiltelefoner er kompatible med EQO. Vis mer


Spar tusener på utenlandssamtaler


Gratis lynmeldinger

Som en bonus kan du også bruke lynmeldingstjenester som MSN og ICQ gratis (dvs GPRS-trafikk), og det er også gratis å sende meldinger til eller ringe andre EQO-brukere. Nye kunder får også 100 minutter gratis internasjonal ringetid, mens betaling deretter skjer via PayPal; betalingstjenesten som eies av eBay. Du trenger imidlertid ikke å oppgi noe form for visakortnummer eller den slags for å bruke tjenesten.

Vi ble tipset før helgen av en av våre lesere, Kjetil Ruud, som bruker EQO for å holde kontakten med sin bror i Spania, og som er meget fornøyd med tjenesten. Selv har ikke undertegnede noen kjenninger i utlandet, men bølleringte til ei dame i Oregon, USA, for å sjekke at det fungerte, og det gjorde det (If you read this, Karen - no hard feelings, ok?).

Oppdatert: Kjetil har vært så grei at han svarer på dine spørsmål i debatten under, så det er bare å fyre løs.

EQO (uttales "echo") finner du på http://www.eqo.com


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer