Sony Xperia Z4 annonsert

Og den nye toppmodellen lokker med det hovedkonkurrenten Samsung har kuttet ut: Minnekort og vanntetthet.

<strong>GANSKE LIK:</strong> Sonys nye toppmodell, Z4, er ikke veldig forskjellig fra forgjengeren. Foto: SONY
GANSKE LIK: Sonys nye toppmodell, Z4, er ikke veldig forskjellig fra forgjengeren. Foto: SONYVis mer

Sony Japan har nettopp annonsert selskapets siste toppmodell, Xperia Z4. I motsetning til sist gang, ser det imidlertid ikke ut til å komme noen «compact»-utgave av telefonen, slik det gjorde med både Z1 og Z3.

TEST: Sony Xperia Z3
TEST: Sony Xperia Z3 Compact

Moderat oppgradering

Det ser ikke ut til at Z4 blir så veldig forskjellig fra forgjengeren. Skjermstørrelsen på 5,2 tommer er bevart, men telefonen er blitt enda litt slankere enn sist gang. Z4 er 6,9mm tynn; ned fra 7,3mm fra Z3.

Prosessoren er en Snapdragon 810 som snurrer på 2GHz; altså den samme som sitter i HTC One M9. Sony-telefonen har også like mye arbeidsminne, med 3GB RAM. Dog har de doblet internminnet, slik at det nå er på 32GB, med støtte for minnekort opp til 128GB.

Fortsatt vanntett

Mange ble skuffet da Samsungs nye toppmodeller, S6 og S6 Edge, ikke var vanntette slik forgjengeren, S5, var. Sony ser ut til å fortsette med å lage vanntette telefoner, og i likhet med forgjengeren er Z4 vanntett med IP68-sertifisering, som betyr at den skal tåle å ligge på inntil 1,5 meters dyp i en halvtime.

MATFOTO: Kameraet skal også ha flere nye modi, blant annet en mat-modus som skal sørge for ekstra gode farger i matbildene.
MATFOTO: Kameraet skal også ha flere nye modi, blant annet en mat-modus som skal sørge for ekstra gode farger i matbildene. Vis mer


Kameraet på baksiden har 20Mp oppløsning; det samme som på Z3. Dog har frontkameraet blitt oppgradert denne gangen med 5Mp oppløsning og vidvinkel tilsvarende 25mm (det samme som bakkameraet). Det skal også kunne brukes med Sonys morsomme «AR-effekter» slik at du kan sette på masker og andre ting på bildene du tar.

Tapsfri lyd

Telefonen har også Sonys LDAC-teknologi, som lar deg sende tapsfritt komprimert lyd trådløst til kompatible enheter, med tre ganger så høy bitrate som vanlig Bluetooth-overføring.

Batteriet er oppgitt til 2930mAh og telefonen kjører Android 5.0. Den blir tigljengelig i fargene hvit, sort, kobber og lys blå.

Pressemeldingen sier dog ingenting om lanseringsdato og pris, men «norsk» er nevnt på den japanske nettsiden.

Her finner du Dinsides mobiltester

Oppdatert: I en epost fra Sony Norge får vi opplyst at denne modellen gjelder det japanske markedet, og at det derfor kan forekomme endringer i versjonen som blir lansert i Norge.