Sony Xperia S får knivskarp skjerm og kamera med 12Mp oppløsning. Vi må visst også skrive følgende: <i>Image for illustrative purposes only. Not for commercial use or re-sale. Use of "Sony" brand subject to regulatory approval.</i> Sånn.
Sony Xperia S får knivskarp skjerm og kamera med 12Mp oppløsning. Vi må visst også skrive følgende: Image for illustrative purposes only. Not for commercial use or re-sale. Use of "Sony" brand subject to regulatory approval. Sånn.Vis mer

Sony Xperia S annonsert

Ny toppmodell – uten Ericsson-navnet.

Allerede i forrige uke ertet Sony Ericsson oss med en tildekket telefon, og nå er den avduket. Vi ønsker Xperia S velkommen.

Dette blir den første smarttelefonen fra Sony. Bare Sony, altså. Ikke Sony Ericsson.

Og selskapet har ikke spart på kruttet spesifikasjonsmessig. Så vidt vi kan se stemte de aller fleste ryktene.

Knivskarp skjerm

Skjermen på 4,3" har oppløsning på 1280x720 og blir derfor markedets skarpeste skjerm. I likhet med øvrige Xperia-modeller får også denne telefonen Sonys Bravia-motor innebygd, som i praksis betyr at alle bilder og videoer får en spesiell fargetilpasning som vi tidligere har vært svært fornøyde med. Som du ser har telefonen også et "belte" med LED-lys, som vi antar vil blinke når du har gått glipp av et anrop eller har uleste SMS.

Image for illustrative purposes only. Not for commercial use or re-sale. Use of "Sony" brand subject to regulatory approval.
Image for illustrative purposes only. Not for commercial use or re-sale. Use of "Sony" brand subject to regulatory approval. Vis mer


Prosessoren er en dobbeltkjerneprosessor som snurrer på 1,5GHz, og internminnet på 32GB, men da uten mulighet for utvidelse via minnekort. Telefonen vil også blir solgt med Android v2.3 (Gingerbread), men med mulighet for å oppgradere til versjon 4.0 (Ice Cream Sandwich) kort tid etter lansering.

Kameraspesifikasjonene vekker også oppsikt med sine 12 megapiksler og mulighet for videopptak i 1080p-oppløsning. Også frontkameraet ser ut til å kunne være habilt, med mulighet for 720p-filming. Bildebrikken er en Sony EXMOR R-brikke og største blenderåpning f/2,4. Batterikapasiteten er for øvrig oppgitt til 1750mAh.

Artikkelen fortsetter under annonsen

NFC-muligheter med SmartTags

Den nye Sony-toppmodellen har også NFC innebygd. Dette er en teknologi som lar enhetene kommunisere trådløst over svært korte avstander (typisk mindre enn 5cm) og spås etter hvert å gjøre at du kan betale med mobiltelefonen på bussen eller åpne døra på hotellrommet du bor på.

Samtidig lanserer Sony SmartTags, beregnet på NFC-kompatible telefoner. Dette er rett og slett små "poletter" du kan legge på ulike steder, f.eks. ved siden av senga, og når du legger telefonen inntil kan telefonen da f.eks. automatisk sette seg på lydløs og starte alarmapplikasjonen slik at du kan sette morgendagens alarm.

Sony Xperia S lanseres i løpet av første kvartal i fargene sort og hvit. Nøyaktig dato og prispunkt vites foreløpig ikke, men det overrasker oss ikke om denne telefonen blir liggende på kr4500-5000.