Sony med mobilt Internett

Samarbeidet mellom Sony og Palm bærer frukter, og nå er Sony i ferd med å lansere en håndholdt Internett-PC med Palm operativsystem. Blir den like trendsettende som den gule Walkmanen?

Sonys president, Kunitake Ando, ble sitert i Asian Wall Street Journal mandag, hvor han uttalte at Sony nå vil fokusere på mer avanserte trådløse enheter med Internett-tilknytning i stedet for satsing på vanlige mobiltelefoner.

Et av resultatene av den nye satsingen er altså at Sony skal lansere en PDA (personlig digital assistent) som opererer på Palm OS. Maskinen vil komme i salg i september, følge Ando, som håper at dette produktet skal være like strategisk riktig som Sony Walkman var i sin tid.

- Akkurat som vi skapte en Walkman-kultur vil vi ha en slags mobil kultur, sa Ando til Asian Wall Street Journal.

Sony ønsker å samarbeide med telekommunikasjonsselskaper verden rundt for å utvikle trådløse Internett-tjenester, f.eks. online musikk og filmer som kan sendes til avanserte mobiltelefoner, i følge Ando.

På CeBIT-messen i Hannover i februar, viste Sony sin bittelille mobiltelefon CMD-Z5. Denne WAP-telefonen kan også lese HTML-sider, med nettleseren Microsoft Mobile Explorer. Du kan lese vår CeBIT-omtale av telefonen her.

Men det er altså ikke bare Microsoft som muliggjør Internett-tilknytning for Sonys produkter. Høsten 1999 ble det klart at Sony og Palm skulle samarbeide. Du kan lese mer om dette samarbeidet i vår tidligere artikkel Sony + Palm = Spennende håndholdte saker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med Sonys nye Internett-PDA skal du kunne sende og motta epost samt digitale bilder, og maskinen vil i utgangspunktet benytte programvareapplikasjoner fra Palm, fortalte Ando.

Sonys president uttalte også at han ønsker å styrke selskapets electronics del ved å fokusere på fire kjerneprodukter: Sony PlayStation spillkonsoll, set-top bokser for digitalTV, Vaio PC-serien og mobile PDAer.