Sony lanserte Xperia X-serien

Tre nye mobiler og flere innovative tilbehørsprodukter.

<B>MYKE KANTER</B>: De skarpe kantene på Xperia Z5 er erstattet med avrundede kanter og hjørner. Også glasset er avrundet i kantene på mobilene i den nye Xperia X-serien. Foto: SONY
MYKE KANTER: De skarpe kantene på Xperia Z5 er erstattet med avrundede kanter og hjørner. Også glasset er avrundet i kantene på mobilene i den nye Xperia X-serien. Foto: SONY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BARCELONA: Mobilmessen Mobile World Congress 2016 i Barcelona har nettopp åpnet dørene, og vi har allerede skrevet om nyheter fra Samsung og Huawei.

Sony benyttet også anledningen til å lansere flere nye mobiler og innovativt tilbehør, og mange ble nok overrasket over at det ikke kom noen Xperia Z6. I stedet har Sony lansert en helt ny mobilserie, Xperia X.

LES OGSÅ: Apple retter pinlig feil

Tre nye i første omgang

I første omgang lanseres to flaggskip og en mellomklassemobil i Xperia X-serien:

Xperia X, Xperia X Performance og Xperia XA.

Designmessig skiller de seg først og fremst fra Xperia Z5 med mer avrundede kanter, som skal gjøre dem mer behagelig å holde i hånden.

Alle de tre mobilene har fått skjermer på 5 tommer med full HD-oppløsning.

MANGE FARGER: Mobilene i Xperia X-serien kommer i flere forskjellige farger, deriblant rosa. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
MANGE FARGER: Mobilene i Xperia X-serien kommer i flere forskjellige farger, deriblant rosa. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Batteriet skal holde i inntil to dager, og skal også lades raskere og tåle flere ladesykluser takket være en teknikk kalt Qnovo Adaptive Charging.

LES OGSÅ: - Jo, Sony Xperia-mobiler kan sprekke helt av seg selv!

Kamera som forutser bevegelser

Kameraene i de to toppmodellene har begge en 1/2.3 Exmor-sensor og tar bilder med en oppløsning på 23 megapiksler, akkurat som Z5.

X Performance har imidlertid fått støtte for såkalt Predictive Hybrid Autofocus, som enkelt forklart betyr at kameraet kan forutse bevegelsene til objektet du fokuserer på, og på den måten redusere faren for at motivet blir uskarpt.

Xperia XA tar bilder med oppløsning på 13 megapiksler.

Fra Sony får vi opplyst at prisene starter på rundt 3.000 kroner for Xperia XA, 5.800 kroner for Xperia X, og 7.000 kroner for Xperia X Performance. X kommer i butikkene i månedsskiftet mai/juni, XA kommer i juni, mens X Performance ventes i månedsskiftet juni/juli.

Xperia Ear, Eye, Projector og Agent

Sony benyttet samtidig anledningen til å lansere en rekke innovative tilbehørsprodukter. Xperia Ear er for eksempel et par trådløse øreplugger som kan gi deg informasjon om timeplan, nyheter, vær og mye mer rett i øret mens du er på farten, uten at du behøver å fiske fram mobiltelefonen. All styring skjer ved hjelp av talekommandoer.

Xperia Eye er et lite kamera som kan henges rundt halsen eller festes på skjorten. Det fanger bilder når den oppdager ansikter, hører latter og lignende, og er laget for å ta bilder hele dagen uten at du gjør noe.

Eye-kameraet tar bilder med oppløsning på 21 megapiksler, og kan også filme i 4K-oppløsning og strømme video live. Xperia Eye skal være utstyrt med et objektiv med avansert vidvinkel, ifølge Sony.

MINIKAMERA: Xperia Eye kan henge rundt halsen og filme i 4K med god vidvinkel. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
MINIKAMERA: Xperia Eye kan henge rundt halsen og filme i 4K med god vidvinkel. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Xperia Projector er en interaktiv projektor som kan vise dagens gjøremål, meldinger og annen informasjon som du får via mobilen, rett på veggen. Den kan styres ved hjelp av håndbevegelser, berøring (på veggen) og tale.

Både Eye og Projector er konsepter foreløpig, mens Xperia Ear kommer til sommeren.

INTERAKTIV PROJEKTOR: Xperia Projector kan for eksempel projisere dagens gjøremål rett på veggen. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
INTERAKTIV PROJEKTOR: Xperia Projector kan for eksempel projisere dagens gjøremål rett på veggen. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Dinside kommer tilbake med flere detaljer når vi har fått produktene til test.

Flere ferske nyheter fra MWC 2016