Her er Sonys nyeste tilskudd i serien med vanntette mobiler, Xperia ZR. Foto: Sony
Her er Sonys nyeste tilskudd i serien med vanntette mobiler, Xperia ZR. Foto: SonyVis mer

Sony lanserer Xperia ZR

4G-telefon som kan ta bilder og video 1,5 meter under vann.

Sony satser videre på vanntette telefoner og introduserer nå en ny telefon i sin Xperia-serie.

Nye Xperia ZR er en 4,6-tommers Android-telefon med en firekjerners 1,5 GHz Snapdragon-prosessor, 2 GB RAM og et 13 megapiksel-kamera.

Les test: Dekselet som gjør iPhone vanntett

Enda bedre under vann

Som toppmodellen Xperia Z er Xperia XR vanntett, men den kan senkes enda lenger ned under vann. Xperia Z er vanntett opptil 1 meter vann, mens Xperia ZR er vanntett opptil 1,5 meter, riktignok fremdeles bare i maks 30 minutter.

Merk imidlertid at det er snakk om ferskvann, så vi ville ikke tatt en dukkert i sjøen med den.

På siden av telefonen finnes også en dedikert kameraknapp som skal gjøre det enklere ta bilder og video når du er under vann enn med tidligere modeller. Xperia Z mangler en slik kameraknapp. Kameraet tar for øvrig opp video i 1080p, altså full HD.

Xperia ZR har en dedikert kameraknapp nederst på venstre side som skal gjøre det enklere å fange undervannsøyeblikkene. Foto: Sony
Xperia ZR har en dedikert kameraknapp nederst på venstre side som skal gjøre det enklere å fange undervannsøyeblikkene. Foto: Sony Vis mer


Les test: Sony Xperia Z - en super Android-telefon

Men ikke full HD-skjerm

Den 4,6-tommers store skjermen har en oppløsning på 1280x720, hvilket er lavere enn Xperia Z med sine 1920x1080. Ifølge Sony er skjermen utstyrt med et såkalt OptiContrast-panel som skal redusere lysrefleksjoner, hvilket i teorien skal gjøre det bedre å se på telefonen i sollys. Hvor bra det fungerer skal vi komme tilbake til i en eventuell test.

Her er alle fargene du får Xperia ZR i. Til å begynne med vil kun den svarte og hvite modellen være til salgs i Norge. Foto: Sony
Her er alle fargene du får Xperia ZR i. Til å begynne med vil kun den svarte og hvite modellen være til salgs i Norge. Foto: Sony Vis mer


Telefonen støtter ellers både 4G og NFC. Batteriet er på 2.300mAh. Lagringskapasiteten skal være på 8 GB, men det er mulig å utvide med minnekort på opptil 32 GB. Den kommer med Android 4.1 (Jelly Bean) som operativsystem.

Kommer i sommer

Xperia ZR kommer i utgangspunktet i fire farger - svart, hvit, rosa og mintgrønn -, men kun de to første vil bli tilgjengelig her til lands. Utseendemessig kan den minne om Xperia Z, men den ser ut til å være mer avrundet i kantene.

Ifølge Sony slippes Xperia ZR for salg i løpet av andre kvartal. Nøyaktig pris er foreløpig ikke kjent, men DinSide erfarer at den vil ligge på mellom 4.000 og 5.000 kroner.

Les test: Xperia V - enda en vanntett Sony-telefon