Sony Xperia Z2 er like stor som forgjengeren, men har fått større og bedre skjerm. På innsiden er det meste oppgradert. Foto: Sony
Sony Xperia Z2 er like stor som forgjengeren, men har fått større og bedre skjerm. På innsiden er det meste oppgradert. Foto: SonyVis mer

Sony lanserer Xperia Z2

Introduserer forbedringer på flere plan.

Sony har nettopp vist fram nyheter fra selskapets mobildivisjon under årets MWC-messe i Barcelona. Ikke uventet ble det et hovedfokus på Xperia Z2, som erstatter suksessmodellen Xperia Z1 som ble lansert i fjor.

Les også: Her ser du Nokia-sjokket

Større og bedre skjerm

Z2 er tilnærmet identisk med Z1 på utsiden, men har fått en rekke forbedringer på innsiden - i tillegg til større og bedre skjerm. Den nye skjermen har fått en ny IPS-skjerm som skal by på enda bedre fargegjengivelse enn forgjengeren. Ifølge Sony skal den overgå alt annet på markedet på dette punktet.

Skjermen har økt i størrelse fra 5 til 5,2 tommer, men oppløsningen er fortsatt full HD (1080 x 1920 piksler). Prosessoren er blitt oppgradert til en firekjernet 2,3 GH Snapdragon 801 fra Qualcomm, og arbeidsminnet er økt fra 2 til 3 GB. Nye stereohøyttalere er også på plass.

Som forgjengeren vil også Xperia Z2 være vanntett.

Flere bilder (artikkelen fortsetter etter bildene):

Sony Xperia Z2 er like stor som forgjengeren, men har fått større og bedre skjerm. På innsiden er det meste oppgradert. Foto: Sony


Kraftig forbedret videomuligheter

Den kraftige prosessoren gjør det mulig å filme i 4K-oppløsning, og samtidig sørger en programvarebasert stabilisator for at man kan unngå rystelser. Hvor effektiv den er gjenstår å se, vår erfaring er at ingenting kan erstatte mekanisk stabilisator. Det skal også være mulig å filme i 720P med 120 bilder i sekundet. Når dette avspilles i normal hastighet får man glidende, sakte film.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mobilen får siste Android-versjon (4.4) og kommer på markedet i mars. Vi kommer tilbake med flere detaljer når vi får den inn til test, noe vi håper skjer så snart som mulig.

Samleside: Nyheter fra Mobile World Congress i Barcelona