Sony lanserer Xperia sola

Lar deg navigere uten å berøre skjermen!

Sony mener lenker blir enklere å treffe takket være floating touch.
Sony mener lenker blir enklere å treffe takket være floating touch. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sony har nettopp annonsert et nytt tilskudd til Xperia-mobilserien, og modellen "sola" har fått en helt spesiell funksjon vi ikke har sett på noen telefon tidligere: Den støtter såkalt "floating touch", som betyr at du ikke behøver å berøre skjermen for å navigere, det holder at du beveger fingeren over den.

Kun for nettsurfing

Det høres kanskje veldig spesielt ut, men funksjonen virker kun når du surfer på nettet. Når du beveger fingeren over en lenke, vil denne bli markert som aktiv. En lett berøring på skjermen vil deretter åpne lenken.

Poenget er å gjøre det enklere å treffe lenker uten å måtte zoome, og vi må si vi gleder oss til å prøve løsningen.

Sony Xperia sola
Sony Xperia sola Vis mer


I tillegg støtter sola NFC og Xperia SmartTags, og musikk- og videostreaming-løsningene Video Unlimited og Music Unlimited er allerede på plass.

Les: Slik fungerer SmartTags

Får Ice Cream Sandwich i løpet av sommeren

Telefonen har en 3,7" skjerm med oppløsning 854 x 480 piksler, og leveres med Android 2.3. Den vil imidlertid kunne oppdateres til versjon 4.0 i løpet av sommeren, skriver Sony i en pressemelding.

Telefonen er for øvrig utstyrt med en 1 GHz dobbelkjerneprosessor, 5 megapiksels kamera, og kan filme i oppløsningen 1280 x 720 piksler. Internminnet er på 8 GB, og dette kan utvides med et microSD-kort på inntil 32 GB.

Vi har foreløpig ikke fått bekreftet priser og lanseringsdato i Norge, men vil komme tilbake til dette når vi får testet telefonen.

I videoen under ser du hvordan blant annet floating touch fungerer på sola:

Flere ferske mobilsaker fra DinSide

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer