Sonys nye toppmodell – Xperia S.
Sonys nye toppmodell – Xperia S.Vis mer

Sony lanserer Xperia P og Xperia U

De første telefonene uten Ericsson-navnet.

(Barcelona/DinSide) På en pressekonferanse i forkant av Mobile World Congress i Barcelona, avslørte Sony i kveld sine nye Xperia-modeller.

Toppmodellen, Xperia S ble annonsert allerede på årets CES-messe – en 4,3" smarttelefon med 1280x720-oppløsning og 12 megapikslers kamera.

Nytt var imidlertid to mindre brødre i Xperia-familien. Xperia P er den mellomste bukkene bruse hva skjermstørrelse angår, med 4 tommers skjerm og oppløsning på 960x540, eller qHD som det så fint heter. Mer interessant er det imidlertid at dette blir den første telefonen med Sonys WhiteMagic-teknologi, som skal være dobbelt så lyssterk som konkurrentene. Selskapet hevdet at 9 av 10 spurte i en undersøkelse mente at dette var den mest lyssterke skjermen sammenlignet med aktuelle konkurrenter.

Sony Xperia P
Sony Xperia P Vis mer


Både Xperia P og Xperia S har NFC-teknologi og kan bruke Sonys SmartTags som raskt lar deg endre innstillinger på telefonen ved å berøre en liten dings. Alle de tre telefonene har dessuten den nye LED-stripen på bunnen som lyser opp når noen ringer eller sender deg en melding. Xperia P har en dobbeltkjerneprosessor som snurrer på 1GHz og den samme Mali 400-grafikkbrikken som sitter i Samsung Galaxy S II. Internminnet er på 16GB (1GB RAM) og Xperia P støtter også minnekort.

Xperia U er den minste av de nye telefonene, med 3,5" skjerm. Telefonen har samme design som de øvrige og 8GB internminne (med støtte for minnekort). Arbeidsminnet er imidlertid kun halvparten (512MB).

Xperia P og Xperia U kommer i salg i andre kvartal i år, mens toppmodellen, Xperia S, blir å finne i butikkene her i Barcelona allerede denne uken. De nye telefonene kommer ikke med siste Android-versjon, men vil bli oppgradert i nær fremtid.

Norske priser er foreløpig ikke kjent.

Mandag morgen åpner Barcelona-messen. Under ser du hvordan messeområdet ser ut etter stengetid:

Sony lanserer Xperia P og Xperia U


Flere ferske saker fra MWC 2012.