Sonys nye toppmodell – Xperia S.
Sonys nye toppmodell – Xperia S.Vis mer

Sony lanserer Xperia P og Xperia U

De første telefonene uten Ericsson-navnet.

(Barcelona/DinSide) På en pressekonferanse i forkant av Mobile World Congress i Barcelona, avslørte Sony i kveld sine nye Xperia-modeller.

Toppmodellen, Xperia S ble annonsert allerede på årets CES-messe – en 4,3" smarttelefon med 1280x720-oppløsning og 12 megapikslers kamera.

Nytt var imidlertid to mindre brødre i Xperia-familien. Xperia P er den mellomste bukkene bruse hva skjermstørrelse angår, med 4 tommers skjerm og oppløsning på 960x540, eller qHD som det så fint heter. Mer interessant er det imidlertid at dette blir den første telefonen med Sonys WhiteMagic-teknologi, som skal være dobbelt så lyssterk som konkurrentene. Selskapet hevdet at 9 av 10 spurte i en undersøkelse mente at dette var den mest lyssterke skjermen sammenlignet med aktuelle konkurrenter.

Sony Xperia P
Sony Xperia P Vis mer


Både Xperia P og Xperia S har NFC-teknologi og kan bruke Sonys SmartTags som raskt lar deg endre innstillinger på telefonen ved å berøre en liten dings. Alle de tre telefonene har dessuten den nye LED-stripen på bunnen som lyser opp når noen ringer eller sender deg en melding. Xperia P har en dobbeltkjerneprosessor som snurrer på 1GHz og den samme Mali 400-grafikkbrikken som sitter i Samsung Galaxy S II. Internminnet er på 16GB (1GB RAM) og Xperia P støtter også minnekort.

Xperia U er den minste av de nye telefonene, med 3,5" skjerm. Telefonen har samme design som de øvrige og 8GB internminne (med støtte for minnekort). Arbeidsminnet er imidlertid kun halvparten (512MB).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Xperia P og Xperia U kommer i salg i andre kvartal i år, mens toppmodellen, Xperia S, blir å finne i butikkene her i Barcelona allerede denne uken. De nye telefonene kommer ikke med siste Android-versjon, men vil bli oppgradert i nær fremtid.

Norske priser er foreløpig ikke kjent.

Mandag morgen åpner Barcelona-messen. Under ser du hvordan messeområdet ser ut etter stengetid:

Sony lanserer Xperia P og Xperia U


Flere ferske saker fra MWC 2012.