Sony Walkman F800 er den mest avanserte Walkman gjennom tidene. Foto: Sony
Sony Walkman F800 er den mest avanserte Walkman gjennom tidene. Foto: SonyVis mer

Sony lanserer Android 4.0-basert Walkman

Portable musikkspillere er fortsatt viktig for Sony.

En gang var navnet forbundet med alt som fantes av kassettspillere i lommeformat, og fortsatt er "Walkman" et sterkt merkenavn - kanskje spesielt blant oss som var tenåringer på 80-tallet.

Men det er Sony som eier merkenavnet, og det lever fortsatt, om kanskje ikke like velgående som på det glade 80-tallet. Kassettspillerne er selvfølgelig historie for lengst, men stadig dukker det opp nye, filbaserte Walkman, og siste tilskudd kommer i butikkene i august.

Fullblods lommedatamaskin

Og nå snakker vi langt mer enn bare en filbasert musikkspiller. Toppmodellen heter F800, og er utstyrt med Android 4.0 "Ice Cream Sandwich", trådløst nett, Bluetooth- og Internett-støtte, med full tilgang til Google Play - og en halv million spill og andre app-er. En rekke app-er er allerede på plass i spilleren når du kjøper den.

Dermed blir F800 for Android det iPod Touch er for iOS. Prosessoren er en dobbelkjernet Tegra 2-type, En fullblods lommedatamaskin, uten mobiltelefoni-telen.

Den berøringsfølsomme skjermen måler 3,5 tommer, og spilleren kommer med støydempe-funksjon og in-ear-øreplugger. Den har også innebygd høyttaler.

Kapasitet er enten 8, 16 eller 32 GB. Norske priser er foreløpig ikke kjent for oss, men 32 GB-utgaven vil koste rundt 300 dollar i USA, eller rundt 1800 norske kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samleside: Android