Sony klar med Clie UX50

En ny PDA fra Sony kan ta opp og spille av video og lyd, og har dessuten innebygget WiFi og Bluetooth.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De første publiserte brukererfaringene med Sony Clie PEG-UX50 er svært positive. PDA-en fikk bred forhåndsomtale i juli, både på grunn av alle funksjonene, og fordi Sony har utviklet en egen prosessor for apparatet.

Målgruppen er næringslivet, rett og slett fordi prisen er forholdsvis høy, 700 dollar i USA. UX50 er formet som en krympet PC, med alfanumerisk tastatur og skjerm i lokket. Vekten er 175 gram, og de ytre målene er svært beskjedne: rundt 10 ganger 9 centimeter, og 2 centimeter tykk.

På nett


Kommunikasjonen med omverdenen sikres gjennom WiFi, det vil så trådløst Ethernet etter standarden 802.11b i 11 Mb/s, og gjennom Bluetooth. WiFi er for å få internettilgang i de etter hvert mange IP-sonene verden over, mens Bluetooth gir kontakt med PC (for blant annet synkronisering av avtalebok og kontaktlister og overføring av video, bilder og lydopptak), mobiltelefon (for surfing via GPRS dersom man skulle være utenfor rekkevidden til en IP-sone), skriver og andre apparater.

Det samlede minnet er på 104 MB, og er strukturert slik denne plansjen viser. Det kan utvides gjennom Sonys Memory Stick.

Les mer hos vår søsterpublikasjon Digi.no.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!