Sony Ericssons store sommerslipp

Mobiltelefoner i alle former og farger lå i store hauger på bordet ved Sony Ericssons store sommerslipp. Les om de spennende mobilene her.

Publisert
Sist oppdatert

For da Sony Ericsson samlet pressen til visning i Oslo på torsdag tok de stort sett med seg det meste av det de hadde presentert det siste halvåret og da snakker vi mye spennende. På messer som 3GSM World Congress og CeBIT har nemlig mobilselskapet sluppet et tosifret antall mobiler, for ikke å snakke om de fire nye modellene som ble lansert i går.

Sony Ericsson W850, Sony Ericsson Z550, Sony Ericsson W710 og Sony Ericsson Z710 Foto: Per Ervland
Sony Ericsson W850, Sony Ericsson Z550, Sony Ericsson W710 og Sony Ericsson Z710 Foto: Per Ervland Vis merSe flere bilder fra sommerslippet til Sony Ericsson

Satser på foldemobiler

Sony Ericsson har tydeligvis bestemt seg for at foldemobiler, eller såkalte Clamshell-telefoner er det kule i år (syltynt har tydeligvis ikke blitt fokusert på hos det svenskjapanske selskapet). Det vistes godt ved gårsdagens nylanseringer, hvor hele tre slike mobiler ble presentert.

Den første mobilen Sony Ericsson annonserte i går var Z550, som er en klassisk foldemobil for de store massene. Den er utstyrt med et kamera på 1,3 megapiksler og har støtte for M2-minnekort (følger ikke med). Denne modellen, i likhet med de andre nye modellene skal ha forbedrede synkroniseringsmuligheter. Z550 kommer i to forskjellige farger (Sterling Black og Pearl Copper) og skal dukke opp i løpet av august i år. Prisen skal da ligge på rundt 2 000 kroner.

Sony Ericsson Z550 Foto: Per Ervland
Sony Ericsson Z550 Foto: Per Ervland Vis merSe flere bilder fra sommerslippet til Sony Ericsson

I tillegg annonserte Sony Ericsson foldemobilen Z710, en businessmobil som har et utseende som skal appellere til guttene. Den er da også utstyrt med litt mer snacks enn Z550. Denne mobilen har EDGE-støtte og to megapiksel kamera med autofokus. Den har også eksterne navigeringstaster til å håndtere SMS og andre oppgaver. Beklageligvis har den ikke Symbian-operativsystemet som de andre proffmobilene til Sony Ericsson har.

Denne modellen kommer også i to forskjellige farger (Twilight Black og Metallic Sand) og skal dukke opp i butikken i løpet av september i år. Da skal prisen ligge på rundt 2 500 kroner og da for man med et 64 MB M2-minnekort.

Musikk til treningen

Ikke overraskende fortsetter Sony Ericsson med sin Walkman-suksess og de annonserte derfor to nye slike mobiler på torsdag. W710 er en Walkman-versjon av Z710, med samme kamera og EDGE-støtte. Den har imidlertid også bevegelsessensor for å kunne brukes som treningshjelpemiddel (måle gåturer, jogging, med mer). Mobilen har også et sporty utseende og er tydelig laget for de med en aktiv livsstil.

Sony Ericsson W710 Foto: Per Ervland
Sony Ericsson W710 Foto: Per Ervland Vis merSe flere bilder fra sommerslippet til Sony Ericsson

Selv om den har et robust utseende er den ikke laget for å tåle noe særlig. Hverken støt eller vann skal være gode venner av W710. Hodetelefonene som følger med er imidlertid utstyrt med bøyler slik at de ikke skal dette av når man er ute og jogger. Man kan også få kjøpt et bånd som kan festes på armen som man kan plassere mobilen i.

Mobilen er utstyrt med FM-radio, eksterne navigeringsknapper og M2-minnekort (512 MB følger med). Den skal også dukke opp i september til en pris på rundt 3 000 kroner.

Endelig en skyvemobil

Sony Ericsson har endelig skjønt at skyvemobiler er kult og kommer nå med sin første mobil av denne typen. Walkman-mobilen W850 er et av flaggskipene til selskapet og har et godt kamera av samme type som sitter i Z710 og W710. Den har også 3G-støtte og den nye Walkman-spilleren som åpner for direkte musikknedlasting rett fra spilleren og visning av albumcovere.

Sony Ericsson W850 Foto: Per Ervland
Sony Ericsson W850 Foto: Per Ervland Vis merSe flere bilder fra sommerslippet til Sony Ericsson

Denne mobilen kommer med et Memory Stick-kort med 1 GB kapasitet og vil støtte Stereo Bluetooth-hodetelefoner. Prisen på telefonen skal ligge på rundt 4 000 kroner når den kommer i butikkene i oktober.

En spennende funksjon som Sony Ericsson har puttet i de to nye Walkman-telefonene (samt toppmodellen W950) sine er TrackID. Denne gjør at man kan spille inn en lydsnutt man overhører og sende den ut på nettet. Like etter vil man få beskjed om hvilken sang dette er, med tilhørende muligheter for å kjøpe låten.

Kult tilbehør

Men det var ikke bare mobiltelefoner Sony Ericsson lanserte på torsdag. De viste også frem en del nytt ekstrautstyr. Blant annet tre nye hodetelefoner. HPM-65 er av typen med bøyler som også følger med W710. HPM-82 har en avansert fjernkontroll og følger med W850. I tillegg kom de med HPM-85 følger ikke med noen telefoner, men er kanskje selskapets beste hodetelefoner, med veldig god lydkvalitet.

Reiseladeren med Sony Ericsson M600 plugget i Foto: Per Ervland
Reiseladeren med Sony Ericsson M600 plugget i Foto: Per Ervland Vis merSe flere bilder fra sommerslippet til Sony Ericsson

Videre viste Sony Ericsson frem Active Clip som fester mobilen til armen og mobilladeren CST-75. Sistnevnte åpner også for at man kan koble til ekstrautstyr, selv om porten i telefonen brukes til laderen. Et av de mest spennende produktene er imidlertid reiseladeren CMT-60, som hverken tar stor plass eller trenger strømuttak i veggen. Den kan nemlig gå på batterier.

Masse annet snacks

Som sagt kunne mobilselskapet også vise frem de andre mobilene de har presentert etter nyttår, som tre megapikselmobilen K800, businessmobilen M600 og reisehøyttalere til Walkman-serien sin. Sony Ericsson har mye spennende å by på og nå som de lover å ha fått orden på logistikken sin kan det se ut til at det kommer nok mobiler i butikkene også.

Det ser i hvert fall ut til å bli en spennende høst for de som har lyst på en Sony Ericsson-mobil.

All moroa som Sony Ericsson viste frem på sommerslippet sitt Foto: Per Ervland
All moroa som Sony Ericsson viste frem på sommerslippet sitt Foto: Per Ervland Vis merSe flere bilder fra sommerslippet til Sony Ericsson

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer