Sony Ericssons enorme mobilslipp

En drøy uke før CeBIT går av stabelen har Sony Ericsson slått på stortromma og lansert seks nye mobiltelefoner. Deriblant en modell med 3,2 megapiksel kamera.

For de fleste fikk bakoversveis da selskapet på tirsdag lanserte produktspekteret de vil skryte av på den enorme elektronikkmessen i Hannover. Tre nye headsett, høyttaler til bilen og flere nye imponerende mobiltelefoner er blant detaljene.

Håper på Cyber-shot

Sony Ericsson har hatt stor suksess med å putte Walkman-navnet på sine mobiler det siste året. Dette vil de føre videre fra musikkmobilene til kameramobilene. Nå tar de derfor Sonys brand for digitalkameraer, Cyber-shot, og klistrer dette på sine mest avanserte kameramobiler.

K790i og K800i er de to nye Cyber-shot-mobilene til selskapet. De har kamera med oppløsning på 3,2 megapiksler, autofokus, Xenon-blitz og Sony Ericssons BestPic-teknologi. Sistnevnte gjør at kameraet tar en serie på ni bilder, før og etter man trykker på knappen, slik at man skal kunne velge det bildet som er best. Uten at vi har testet dette virker det som en spennende måte å nærme seg problemet med at mobilkameraene alltid har dårlig responstid . De to mobilene vil også ha et grensesnitt som minner om det man kjenner fra Sonys Cyber-shot-kameraer.

Sony Ericsson K800i
Sony Ericsson K800i Vis merKlikk her for flere bilder

Utover kamerateknologien er K790i og K800i gode musikkmobiler, med flere musikkapplikasjoner, minnekortstøtte (Sony MemoryStick Micro) og FM-radio med RDS-støtte. De to mobilene er bortimot identiske, men mens K790i er en EDGE-telefon er K800i en 3G-mobil. Begge modellene skal være i butikkene i løpet av andre kvartal i år, men prisen er enda ikke kjent.

Flere kameramobiler

Alle de nye mobiltelefonene til det svensk-japanske selskapet har imidlertid ikke blitt utstyrt med det kjente Cyber-shot-merket. Selv om de nye K310i, Z530i og K510i også er kameramobiler har de langt svakere spesifikasjoner enn storebrødrene. Sistnevnte er utstyrt med et kamera med 1,3 megapiksler oppløsning, mens de to andre kun har VGA-kamera.

Z530i er en flippmobil, mens de to andre har et mer klassisk candy bar-design. Alle tre er vanlige trebåndstelefoner og skal være på markedet i løpet av andre kvartal. Hva prisen vil ligge på for disse litt rimeligere modellene er imidlertid heller ikke kjent enda.

Ny Walkman-mobil

Også Walkman-serien til Sony Ericsson har fått et nytt medlem. W300i blir første Walkman-mobil med det populære flippdesignet. Den litt billigere modellen har ikke de imponerende kameraene til sine storebrødre, med sin VGA-oppløsning. W300i er imidlertid utstyrt med EDGE for rask dataoverføring.

Sony Ericsson W300i
Sony Ericsson W300i Vis merKlikk her for flere bilder

Musikkmobilen kommer med minnekortstøtte (Memory Stick Micro) og det følger med et 256 megabyte stort kort. Den har også FM-radio med RDS-støtte og snarveisknapper til musikkfunksjonen. Sony Ericsson W300i skal også være i butikkene i løpet av andre kvartal i år.

Mye Bluetooth-tilbehør

Selv om fokuset selvsagt blir på de nye telefonene har Sony Ericssons også lansert tre nye Bluetooth-hodetelefoner, HBH-IV835, HBH-GV435 og HBH-PV705. Førstnevnte er utrolig kompakt og er utstyrt med et spennende glossy design. GV435 fokuserer på at lyden skal bli best mulig, men allikevel med et spennende design. Sistnevnte har et mer klassisk design og har blant annet meget imponerende batterilevetid (12 timer taletid).

Selskapet har også kommet med en høyttaler til bilen. Sony Ericsson Bluetooth Car Speakerphone HCB-100 kan plugges direkte inn i bilens 12V-uttak og er utstyrt med både digital støyreduksjon og ekkoreduksjon for bedre lydgjengivelse.

Sony Ericsson Bluetooth Car Speaker HCB 100
Sony Ericsson Bluetooth Car Speaker HCB 100 Vis merKlikk her for flere bilder

Samarbeider med Google

Samtidig som Sony Ericssons ingeniører tydeligvis har jobbet på høygir med sine nye produkter har det også blitt jobbet i kulissene for å få Google inn i selskapets mobiler. En ny avtale mellom selskapene fører nemlig til at de kommende telefonene K610i, K790i og K800i vil blant annet integreres tett med Blogger. Denne blogtjenesten knyttes tett mot mobilkameraet, slik at man enkelt kan legge ut nye bilder og relevant informasjon på nettet.

Kanskje enda viktigere er det imidlertid at Sony Ericsson vil integrere Googles søkefunksjon i de samme mobiltelefonene. Fra enhver internettside kan man ved hjelp av ett klikk få tilgang til nettets mest populære søkemotor.

Nye overraskelser?

Forrige mobillansering fra Sony Ericsson fant sted under den store mobilkonferansen 3GSM World Congress. Da skjedde dette i to omganger, til alles store overraskelse. Det gjenstår å se om selskapet har valgt samme strategi denne gangen, med nye mobiltelefoner liggende i ermet. Med det enorme slippet som skjedde på tirsdag kan det imidlertid se dårlig ut.

Klikk her for å finne din nye mobiltelefon!

Flere CeBIT-nyheter