Lei av kjedelige Android-mobiler? Da er denne for deg. Foto: Sony Ericsson
Lei av kjedelige Android-mobiler? Da er denne for deg. Foto: Sony EricssonVis mer

Sony Ericsson Xperia Ray

Pent skal det være, og dette er nesten aluminiumsnirvana.

Sony Ericsson lanserte nylig sin vanntette tøffingmobil Xperia Active, og selv om vi synes den var tøff vil neppe alle falle for utseendet.

Nye Xperia Ray ser imidlertid svært bra ut, og også den er ventet i tredje kvartal 2011.

Xperia Ray

Rammen på mobilen er i aluminium, og vil komme både i sort, gull, hvit og rosa farge-alternativer. Det gjør med andre ord at den lett vil skille seg ut fra den etterhvert svært store massen av Android-mobiler.

Foto: Sony Ericsson
Foto: Sony Ericsson
Lei av kjedelige Android-mobiler? Da er denne for deg. Foto: Sony Ericsson
Foto: Sony Ericsson
Foto: Sony Ericsson
Foto: Sony Ericsson
Foto: Sony Ericsson
Foto: Sony Ericsson


På innsiden kjører den Android 2.3 (Gingerbread), med Sony Ericssons Facebook Inside Xperia-skall på topp. Det siste betyr ganske enkelt at Facebooks finesser og funksjoner skal være enda bedre integrert i mobilen, og er du allerede avhengig av Facebook kan det være et viktig poeng.

Selve skjermen er på 3,3 tommer, noe som gjør den mindre og mer letthåndterlig enn Samsungs 4,3-tommer på Galaxy SII. Størrelsen forøvrig er på 111X53X9.4mm, og vekten ligger på cirka 100 gram. Oppløsningen er på 854X480 pixler, et stykke unna iPhone 4 altså, men siden skjermen er mindre vil det neppe ha særlig betydning i praksis. Sony Ericsson hevder forøvrig at skjermen er tilnærmet ripefri, og at lysstyrken skal være på topp.

Prosessoren er på 1 Ghz, med 512 MB arbeidsminne, og det følger med et 4GB minnekort i esken. Sony Ericsson får ofte skryt for sine mobilkameraer, og Xperia Ray er utstyrt med et 8,1 MP kamera som også filmer i 720p.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi tipper den kommer i norske butikker tidlig i høst, men prisen er ennå ikke klar.

Flere spesifikasjoner får du på Sony Ericssons nettsider.