Sony Ericsson Xperia Play

(BARCELONA/DINSIDE) En telefon myntet på spillentusiasten.

De som har hatt lyst til å spille på den gode gamle måten får ønskene sine oppfylt i Xperia Play fra Sony Ericsson. Foto: Pål Joakim Olsen
De som har hatt lyst til å spille på den gode gamle måten får ønskene sine oppfylt i Xperia Play fra Sony Ericsson. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi satte oss ned med Sony Ericssons nye "PlayStation-telefon", og vi likte definitivt det vi så.

For den som spiller litt mer avanserte spill enn Angry Birds og Cut The Rope, er det mange som ikke er helt fornøyde med kun en berøringsfølsom skjerm til rådighet, og nettopp denne gruppen spillere er det Sony Ericsson frir til med Xperia Play.

Ved å skyve ut lokket åpenbarer det seg nemlig en styringsmekanisme a la den som finnes på en PlayStation-kontroller – med piltaster, start/select, X/O/trekant/firkant, samt to analoge felter som riktignok ikke er utformet som spaker, men som runde, berøringsfølsomme områder. På "skulderen" finnes også to knapper til pekefingrene, på samme måte som på PSP.

Noe klumpete

Konstruksjonen gjør at telefonen ikke akkurat er noen sylfide når den er pakket sammen (vekten stopper på 175 gram), men det er heller ikke meningen, for fordelen med en "ordentlig" kontroller er åpenbar. Vi snurret i gang en testutgave av Fifa 10, og der vi tidligere har synes den type spill har vært litt knotete med kun en skjerm til rådighet, fungerte det defintivt bedre på Xperia Play. Faktisk så bra at Liverpool gikk seirende av banen etter et kanonskudd i krysset mot slutten av kampen.

Den er ikke tynn, men det er prisen du må betale for å ha med deg en fullblods håndkontroller i lomma også. Foto: Pål Joakim Olsen
Den er ikke tynn, men det er prisen du må betale for å ha med deg en fullblods håndkontroller i lomma også. Foto: Pål Joakim Olsen Vis merHardwaremessig virker det også som om telefonen holder stand, der blant annet et flyspill fløt meget bra til tross for relativt detaljert grafikk. Innmaten er en enkeltkjerneprosessor som kjører på 1GHz, samt et habilt skjermkort (Adreno 205), og telefonen har 512MB RAM. I tillegg følger det med et micro SD-minnekort på 8GB, som kan byttes ut om du vil (inntil 32GB støttes).

Xperia Play-eiere vil etter hvert få mulighet til å laste ned spill fra den originale PlayStation-konsollen (senere kalt PSOne) og vil lanseres med spill som Assassin's Creed, Fifa 10 og The Sims 3. Disse kommer Sony til å selge på egen hånd, utenfor Android Market, så vidt vi har forstått.

Ellers kommer Xperia Play med Android v2.3 (Gingerbread), og har en 4 tommer stor skjerm med oppløsning på 480x854 piksler som bruker Sonys Bravia-teknologi for å forbedre filmavspilling.

Sony Ericsson Xperia Play blir lansert i månedsskiftet mars/april med en prislapp på rundt 5.000 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer