Sony Ericsson Xperia Active

Perfekt for kløner og hardhauser?

SPORTY: Xperia-serien til Sony Ericsson utvides med en modell for de spesielt aktive, eller alternativt de spesielt slurvete. Active tåler det meste, inkludert en lang tur under vann. Foto: Sony Ericsson
SPORTY: Xperia-serien til Sony Ericsson utvides med en modell for de spesielt aktive, eller alternativt de spesielt slurvete. Active tåler det meste, inkludert en lang tur under vann. Foto: Sony Ericsson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er stor fart i mobilmarkedet før sommeren, og heller ikke Sony Ericsson ligger på latsiden. Xperia Active skal lanseres i tredje kvartal 2011, noe som i praksis vil si at du kan regne med å finne den hos din lokale mobilpusher på sensommeren om alt går etter planen.

Xperia Active

De fleste smartmobiler blir skydd som pesten av håndverkere og andre som utsetter mobilen for litt hardhendt bruk. Ikke så rart, kanskje, for store skjermer sprekker raskt når de utsettes for støt, og det er både irriterende og dyrt å reparere i lengden.

Alternativet har fram til nå derfor vært små mobiler som tåler både støt og fukt. Det er selvsagt praktisk, men når det gjelder imponeringsevnen har det ikke vært mye å skryte av: De har hatt få finesser og et design som ligger minst fem år bak i tid.

Les også: Denne mobilen tåler nesten alt - vi har testet!

Dette skal selvsagt Xperia Active gjøre noe med, og det er ikke småtterier de skryter av i pressemeldingen.

  • For det første skal den kjøre Android 2.3 (Gingerbread), du har altså tilgang til en drøss med godbiter i Android Market. Mobilen leveres også med GPS, barometer, kompass og ulike sportsapper, som for eksempel en puls-app. Den kan jo være grei å ha om du pleier å tyne deg mot tålegrensen på arbeidsplassen.
  • Øreproppene som følger med skal også sitte spesielt godt på plass i øret, og du får med bære- og festeanordninger som gjør det enklere å ta med mobilen på jobb eller løpetur.
  • Den er støv- og vanntett, faktisk skal den tåle å være inntil én meter under vann i inntil 30 minutter.


  • Den tre tommer store skjermen skal være ekstra motstandsdyktig mot riper, og det er nesten så vi lukter at den er utstyrt med Godzilla i stedet for Gorilla-glass. Touch-skjermen skal forøvrig også kunne brukes selv om den, eller fingrene dine, er våte av svette.
  • Prosessoren er på 1 Ghz og har 512 MB arbeidsminne. Den har også et 5 MP kamera som kan ta opp HD-video i 720p, og et 2 GB-minnekort følger med i esken.

En skrytevideo som tar deg gjennom finessene får du her:

Alle spesifikasjonene finner du her.

Kilde: Pressemelding Sony Ericsson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer