Sony Ericsson satser alt på Android

Kutter ut de enkle mobilene.

En gang var de blant verdens mest populære mobiltelefoner. Nå er de snart en saga blott. Foto: Sony Ericsson
En gang var de blant verdens mest populære mobiltelefoner. Nå er de snart en saga blott. Foto: Sony Ericsson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sony Ericsson opplever kraftig vekst etter at de besluttet å vrake produksjon av enkle telefoner.

Mobilprodusenten har lenge slitt på mobilfronten, men nå ser den negative trenden ut til å ha snudd. Ifølge Digi.no har de solgt 10,4 millioner telefoner i tredje kvartal, som er 2,8 millioner flere enn i andre kvartal.

Men langt viktigere - nå tjener Sony Ericsson penger igjen. Omsetningen har økt med 33% i forrige kvartal, og selskapet sitter igjen med et solid overskudd, skriver avisen.

Kun Android

Selskapet har den siste tiden gjort noen strategiske grep som nå ser ut til å bære frukter. For det første har de kuttet helt ut produksjonen av billigtelefoner. Fra nå av blir det kun smartmobiler, og samtlige vil være basert på Googles Android-system, ifølge kilden.

Xperia-telefonene deres står allerede for 80% av salget, og serien har vært en stor suksess. Så sent som i går publiserte vi en test av Sony Ericsson Xperia Ray, som vi gav en solid femmer på terningen. Den finner du her.

Samleside: Android.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer