Sony Ericsson med Android-telefon

Experia X10 blir selskapets nye flaggskip

Sony Ericsson eksperimenterer med platformer for tiden, og i dag annonserte selskapet sin første mobiltelefon basert på Googles Android operativsystem. I forrige uke testet vi Satio, som brukte det åpne Symbian OS.

Telefonen har fått navnet Xperia X10, og vil være i butikkene i løpet av første kvartal 2010. Det vil komme flere andre telefoner i samme serie, i følge vårt søsternettsted Digi.no.

Ikke siste versjon av Android

X10 vil imidlertid ikke bruke siste versjon av Android (2.0), men versjon 1.6. Telefonen vil dessuten ha et eget Sony Ericsson-utviklet brukergrensesnitt og egne applikasjoner.

Skjermen vil være berøringsfølsom (som iPhone), ripefri, og ha en oppløsning på 480 x 854 piksler. Kameraet får en oppløsning på 8.1 megapiksler. For øvrig støttes WLAN, HSPA, A-GPS, Microsoft Exchange ActiveSync og geotagging av bilder.

Les også: Android vokser ut av mobilformatet

Stor

For øvrig vil telefonen være utstyrt med 1 GB internminne, og et 8 GB utbyttbart microSD-kort følger også med. Den veier 135 gram og har målene 119 x 63 x 13 mm.

Priser er foreløpig ikke kjent, men sett i forhold til konkurrenter som allerede er på markedet, er det sannsynlig at den vil ligge på minst 5-6000 kroner uten abonnementsbinding.

DinSide kommer tilbake med mer informasjon når vi får den fra Sony Ericsson.

Artikkelen fortsetter under annonsen