Sony Ericsson med 12 MP mobil

"Idou" skal kombinere det beste fra alt Sony Ericsson har å by på.

I dag åpnet Mobile World Congress i Barcelona, men allerede søndag kveld lettet Sony Ericsson på sløret og presenterte to mobilnyheter. Den første var også den som vekket størst interesse, konseptet "Idou".

"Idou" er arbeidstittelen på en ny familie alt-i-ett-telefoner fra selskapet, og foreløpig er det sparsommelig med opplysninger om den. Det som for øvrig er klart, er at de første "Idou"-telefonene vil dukke opp i butikkene allerede i andre halvdel i 2009, og den aller første telefonen skal kombinere det beste fra Sony Ericssons Cyber-shot, Walkman-, og underholdningstelefoner.

Vi snakker her om en mobil med 12 megapiksels kamera, samt berøringsskjerm på 3,5 tommer i ekte 16:9-format. Operativsystemet bygger hovedsaklig på Nokias smarttelefonplattform, Series 60, og vi kan vente oss flere modeller som bygger på konseptet etter hvert, i følge Aftenposten.

Den første "Idou"-telefonen (foto: Sony Ericsson)
Den første "Idou"-telefonen (foto: Sony Ericsson) Vis mer


Ny Walkman-flaggskip

Hvis du kan klare deg med 8,1 megapiksels mobilkamera, kan kanskje den andre Sony Ericsson-nyheten noe for deg. Skyvetelefonen W995 blir det nye flaggskipet i Walkman-serien, og for første gang kan du koble vanlige øreplugger/øretelefoner direkte i telefonen via en 3,5 mm minijack.

Telefonen skal dessuten være utstyrt med en ny lydkrets som skal sørge for bedre lydgjengivelse. Det følger med øreplugger med støyreduserende egenskaper (HPM-88).

Kameraet er utstyrt med autofokus, blits og ansiktsgjenkjennelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

W995
W995 Vis mer


En ny programvare for overføring av filmer, musikk og video skal gjøre det unødvendig å forholde seg til formater og kompatibilitetsspørsmål, noe som ofte er en utfordring i dag.

Telefonen en 2,6 tommers skjerm med oppløsning 240 x 320 piksler, og produsenten sparer ikke på superlativene:

- W995 har den beste videokvaliteten noen mobil kan tilby, batteri til hele to spillefilmer - og er rett og slett den mest komplette underholdningspakken du finner i en mobiltelefon, sier markedssjef Anniken Amdam i Sony Ericsson Norge.

For øvrig byr telefonen blant annet på turbo-3G og GPS.

W995 i to forskjellige farger. Finnes også i svart.
W995 i to forskjellige farger. Finnes også i svart. Vis mer


W995 kommer i fargene Progressive Black, Cosmic Silver og Energetic Red, og skal dukke opp i butikkene i andre kvartal. Pris er foreløpig ikke kjent.

Les også:
Hør radio på iPhone
Test av drømmemobilen