Sony + Palm OS = Spennende håndholdte saker

Sony og Palm har inngått et samarbeid, som de lover vil føre til mer spennende håndholdte produkter. Hva har de i tankene?

Sony + Palm OS = Spennende håndholdte saker

Vi kjenner Sony Corporation fra storslagere som PlayStation, CD-spillere og andre lyd, video og kommunikasjon- og informasjonprodukter. Selskapet er ofte i teten når det gjelder nye eller trendsettene produkter innen denne sjangeren – de fleste av oss husker vel for eksempel den gule, robuste walkmanen som ”alle” skulle ha på 80-tallet. Og PlayStation er et produkt som har stått på mang en ønskeliste.

Palm Computing er en relativt ny hit-skaper, med sine populære PDAer (personal digital assistent) Palm III, Palm V og Palm VII. Operativsystemet Palm OS har så langt kapret den største markedsandelen innen PDA-markedet.

Nå har disse to gigantene annonsert sitt samarbeid på Comdex-messen i Las Vegas. Hva har vi så i vente?

Spennende fremtid

Selskapene skal samarbeide om å utvide egenskapene til Palm Computing-plattformen og skape det de kaller en ”kraftig nestegenerasjon” plattform for håndholdte elektroniske produkter med lyd- og bildefunksjonalitet (eng. audio-visual).

Sony planlegger å ta i bruk Palm-plattformen i en helt ny serie med håndholdte elektroniske produkter. Enhetene vil ikke bare inkludere elektroniske planleggere, men vil sannsynligvis også kunne tilby et bredt spekter av mobile, trådløse telekommunikasjonsmuligheter i kombinasjon med lyd-, bilde- og andre datamuligheter.

I tillegg har Palm og Sony blitt enige om å samarbeide om å utvikle en fremtidig versjon av Palm OS, som vil inkludere både Sonys Memory Stick lagrings- og datautvekslingsteknologi og andre Sony lyd- og bildeteknologier. Denne versjonen av Palm OS vil gjøre det mulig å utarbeide en ny generasjon av mobile elektroniske produkter, basert på Palm-plattformen, som også skal kunne benyttes i produkter utviklet av andre selskaper.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Planene

Foreløpig har ikke selskapene lansert spesifikke samarbeidsprodukter. Men det grunnleggende i samarbeidet er at Sony har lisens til å benytte Palm OS i sine produkter og Palm Computing binder seg til å støtte Sonys Memory Stick-lagrings- og datautvekslingsteknologi som del av Palm Computing-plattformen.

Samarbeidet vil skape grunnlaget for et ”univers” av nye digitale nettverkstjenester, i følge Kunitake Ando, president i Sonys Personal IT Network Company. Dette samarbeidet er første steg mot etableringen av en kraftig, ny elektronisk plattform for forbrukere, som vil gi aksess til et bredt spekter av trådløse nettverkstjenester og innhold, sier Ando.