Denne solcelleladeren har en stor sugekopp slik at den kan festes i vinduet for å få mest mulig lys.
Denne solcelleladeren har en stor sugekopp slik at den kan festes i vinduet for å få mest mulig lys.Vis mer

Solcellepanel med sugekopp

Lader alt som kan lades via USB og sørger for å fange så mye lys som mulig.

Dagens telefoner bruker mye strøm i forhold til størrelsen på batteriet, og det er langt fra uvanlig å måtte lade hver eneste dag. Kanskje også på farten.

Derfor finnes det også en rekke løsninger for å ha med seg ekstra batterikraft i veska. Noen av dem baserer seg også på solceller; enten i form av en ekstern enhet, eller i form av et deksel til telefonen med solcellepanel på baksiden.

På nettstedet Quirky omsettes gode ideer til reelle produkter, og ett av dem er solcelleladeren Ray, som er utformet som en stor sugekopp. Ideen er selvsagt at du da kan feste denne på et vindu for å få mer lys enn om du bare hadde den på skrivebordet.

Kan brukes mot flere enheter

Ray har et USB-uttak og kan dermed brukes med alle enheter som henter strøm fra USB; enten det dreier seg om en mobiltelefon, håndholdt spillkonsoll eller annet. Ray er også laget slik at den kan stå på et bord, og ledingen kan legges sammen mellom "håndtaket" og selve enheten.

Solcellepanel med sugekopp


Laderen har også et innebygd batteri som skal kunne fullade en mobiltelefon, samt en indikator for hvor mye batteri som gjenstår. Hvor stor kapasitet batteriet har, er imidlertid ikke oppgitt.

Solcelleladeren settes heller ikke i produksjon før 2000 personer har bundet seg til å kjøpe produktet mot 20 prosent rabatt (40 dollar mot 50 dollar). Det kan du gjøre på Quirkys nettsider der du også finner mange andre morsomme konsepter.

Artikkelen fortsetter under annonsen