SOL - den store

SOL befinner seg midt mellom to former for tjenester: en nyhetsoversikt og Kvasir, Norges største lenkeregister. I tillegg følger det med en del tilleggstjenester, som internettleksikon, horoskop, snakkegrupper, debattgrupper, værmelding og gratis epost.

SOLs daglige nyheter dekker ulike temaer, og er presentert som ingresser hentet fra VG, Aftenposten, CNN Norge, ITavisen, digi.no, DinSide, DinePenger og GameReactor. SOL har også en viss egenproduksjon, for eksempel av spillnyheter.

Gjennom samarbeid med andre tjenester, tilbyr SOL mulighet for domenesøk (ActiveISP) auksjon (DinSide Auksjon) og varesammenligninger (Zoom).

SOL mangler mulighet for personlig tilpasning av innholdet.

I vår måling krever SOL ca. 59 sekunder ved nedlastning på et vanlig modem, og grunnet dårlig komprimering er dette 15 sekunder med tom informasjon.

Vurderer situasjonen

Kirsten Idebøen, ansvarlig redaktør i SOL, forteller til DinSide at SOL kontinuerlig vurderer konkurransen som nye norske portaler byr på. For SOL vil det være viktig å tilby tjenester som gjør at SOL skiller seg ut fra konkurrentene, og av konkurrenter er det særlig avisportaler og Spray som er de viktigste.

Fortsatt er SOL uten sammenligning størst i Norge, og har ifølge Idebøen rundt 50 millioner sideoppslag i måneden.

SOL kommer på nyåret til lansere nye tjenester for sine brukere, men Idebøen vil foreløpig ikke fortelle hva disse går ut på.

SOL