Søkemotor for 16.000 søkemotorer

Det er lenge siden AltaVista og Yahoo! var gode nok til søk på Internett. Ofte er det spesialiserte søkemotorer og registre som gir best resultat. Men hvor finner du dem? SearchPower gir deg effektiv tilgang til over 16.000 søkemotorer.

Internett er en jungel, og både brukere og webtjenester sliter med jungelens harde lover. Det finnes ganske enkelt ikke noe kart over Internett, det er ingen som har oversikt. Og det er massevis av glimrende informasjon som aldri når frem til riktig person.

En grunn til at ingen har oversikt over Internett er at det dukker opp så utrolig mange nye tjenester hver dag, samt at så mange eksisterende tjenester endres etter hvert. En annen er at søkeprogrammene for alle store søkemotorer i beste fall er dårlige: De søketreffene du får er altfor ofte ikke de beste, og mange gode tjenester kommer ikke med på listene i det hele tatt.

Organiserer de som organiserer

SearchPower har oppdaget alt dette, og velger å organisere alle søkemotorene og manuelt vedlikeholdte registre i et Yahoo!-lignende register. Alt er ordnet hierarkisk, med 14 hovedkategorier.

Ved første møte med SearchPower, virker det kanskje ikke imponerende: Under kategorien "Media" er det for eksempel bare 31 lenker. Men det er altså snakk om lenker til andre, spesialiserte og omfattende registre, som hver inneholder utallige lenker. Og mange av disse lenkene ville du ikke ha funnet hos Yahoo! eller AltaVista.

Det SearchPower ikke gjør er å finne frem til webtjenestene du er interessert i. Du kan for eksempel ikke søke i flere søkemotorer samtidig og filtrere resultatene slik at du får én liste over treff, slik som hos Savvy Search eller i det utmerkede programmet Copernic.

Men for mange brukere er dette ikke en svakhet med SearchPower! Erfaringene med slike fellessøk kan være mildt sagt variable, og selv Copernic har klare begrensninger for en del temaer.

SearchPower leder deg derimot frem til det som kanskje kan bli yndlingsregistret ditt – selv har undertegnede med stor entusiasme bokmerket den utmerkede (og for meg tidligere ukjente) tjenesten Orientation Middle East, etter at SearchPower ledet meg til denne. Og Orientation Middle East er en tjeneste som verken Savvy Search eller Copernic dekker, og som på sitt fagfelt er mer omfattende enn for eksempel Yahoo!.

Vi anbefaler deg på det varmeste å besøke SearchPower og sjekke hvilke registre og søkemotorer du kan ha nytte av og som du kanskje ikke kjenner til fra før. (Det kan i dag være vansker med å få kontakt med serveren til SearchPower, men dette vil nok snart rette seg opp.)

Bare husk at hvis du skal søke med fritekst i SearchPower, bør du bruke søkefeltet øverst i venstremargen.