NORSK: Windows Phone 7 med norske apps, norsk tastatur og norsk språk kommer i høst. Kanskje får denne prototypen av en NRK-app også se dagens lys.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
NORSK: Windows Phone 7 med norske apps, norsk tastatur og norsk språk kommer i høst. Kanskje får denne prototypen av en NRK-app også se dagens lys. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Snart kommer Mango

Da blir endelig Windows Phone 7 aktuelt for nordmenn.

- Windows Phone 7 er egentlig ikke lansert i Norge ennå. Det er bare tilgjengelig, bekreftet teknologidirektør Petter Merok i Microsoft til DinSide i mai.

- Om man er en helt vanlig forbruker, ville jeg derfor ventet med å kjøpe en Windows Phone 7-mobil, innrømmet han videre.

Les hele saken her: Overraskende råd til norske forbrukere

Vurderer du Windows Phone 7? (Avsluttet)
Nei! (48%) 707
Ja!(34%) 501
Kanskje etter oppdateringen(18%) 274
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Grunnen heter Mango; den kommende oppgraderingen av Windows Phone 7.

En oppdatering som hittil har hatt en ukjent lanseringsdato.

Starter neste måned

Slik situasjonen er i dag, har Windows Phone 7 en rekke begrensninger i Norge. Blant annet kan man ikke laste ned applikasjoner gjennom Marketplace uten å "lure" telefonen til å tro at man bor i USA, og man får ikke norsk tastatur. Alt dette skal Mango ta seg av.

Nå viser det seg at ventetiden snart kan være over.

- Utviklere; gjør dere klare for Mango i august! oppfordrer Microsofts Todd Brix i deres blogg for Windows Phone 7-utviklere.

Test: Windows Phone 7-telefonen HTC 7 Mozart

Utviklere kan sent i august gjøre sine apper tilgjengelige i 19 nye land, deriblant Norge. Dette er en del av det å bli "Mango-klar". Nå er det bare 16 land som har støtte for Marketplace.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nøyaktig når Mango faktisk blir tilgjengelig for brukerne sies ikke, men vi får håpe og tro det ikke går lang tid fra "sent august" til en faktisk utgivelse.

Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
HTML5: Windows Phone 7 Mango støtter HTML5-lyd, fra for eksempel den norske musikktjenesten Beat. Det vil blant annet si at du kan styre musikken du spiller fra nettstedet på låsskjermen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
NRK7: Denne appen kan komme i enten offisiell eller uoffisiell versjon snart. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke

Her kan du få en sniktitt på norsk Windows Phone 7 (telefonmodellen er sensurert etter pålegg av Microsoft):

Norske apps og HTML5

Allerede skal det være om lag 70 norske apps ute.

- Jeg tror vi kommer til å se et vell av apper fremover. Å utvikle til Windows Phone 7 er enklere og raskere enn på noen annen plattform, sa løsningsarkitekt Arif Shafique i Microsoft Norge til DinSide i mai.

I tillegg til å få tilgang på apps, norsk tastatur og norsk språk, er det mange andre godbiter i Mango-versjonen. Blant annet multitasking, Facebook-integrasjon og HTML5-støtte.

Windows 7 er bra. Windows 7 på nettbrett? Ikke fullt så bra!