Snart kommer LG G4

Avsløres 28. april med et svært lyssterkt kamera.

<strong>KOMMER SNART:</strong> LGs nye toppmodell vil få det mest lyssterke kameraet på markedet. Foto: LG
KOMMER SNART: LGs nye toppmodell vil få det mest lyssterke kameraet på markedet. Foto: LGVis mer

Hittil i år har bare to av de største produsentene lansert sine nye toppmodeller – HTC med sin One M9 og Samsung med S6 og S6 Edge.

På onsdag drar vi til London for å se hva Huawei har i ermet denne våren, Sony er neppe langt unna med sin Xperia Z4, men LG har invitert til lansering 28. april for å vise frem sin nye LG G4.

Lyssterkt kamera

Det eneste de selv avslører i teaservideoen under, er at kameraet har en lysstyrke på f/1,8. Så vidt vi kan se betyr det at LGs nye toppmodell vil ha det mest lyssterke kameraet på markedet – riktignok med knapp margin foran Samsungs f/1,9 i de nye S6-telefonene.

F-tallet, eller blendertallet, angir forholdet mellom brennvidden (fokus innstilt på uendelig) og blenderåpningen sett gjennom objektivet forfra. Desto lavere tallet er, desto mer lys slipper inn på bildebrikken.

LES MER: Dette betyr objektivbetegnelsene

Eksempelvis vil f/1,8 i LG-telefonen slippe inn nesten 50 prosent mer lys enn på en telefon med blender f/2,2 – for eksempel har iPhone 6 og 6 plus f/2,2 som blendertall. Det samme har Samsung Galaxy S5 og HTC One M9.

LGs forrige toppmodell, G3, har blendertall på f/2,4 – altså vil nykomlingen slippe inn over 75 prosent mer lys.

5,5 tommer

Ifølge lekkasjer vil skjermstørrelsen bli den samme som på LG G3, med 5,5 tommer over diagonalen og QHD-oppløsning (2560x1440). Den skal imidlertid være 30 prosent mer lyssterk enn hos forgjengeren – uten å bruke mer strøm, samt by på 120 prosent fargegamut sammenlignet med sRGB.

Via skjermteknologien «Advanced in-cell touch» skal det også være besparelser i forhold til tykkelse på telefonen. Hvor tynne skjermkantene blir, vil også bli spennende å se – LG G3 er en av telefonene med mest skjerm i forhold til størrelsen.

LG har også vist frem deler av sitt nye brukergrensesnitt med nye funksjoner. Som du ser på bildet på toppen, kan det også se ut til at LG G4 får en ganske annerledes bakside.

Dinside reiser til London for å overvære pressekonferansen 28. april. På onsdag skal vi også til London – da for å se presentasjonen av Huaweis nye flaggskip.

Her finner du Dinsides mobiltester