GULT ER KULT? Apples billige iPhone kommer til å se ut som den i midten, skal vi tro den siste tidens rykter.  Foto: Sonny Dickinson/YouTube
GULT ER KULT? Apples billige iPhone kommer til å se ut som den i midten, skal vi tro den siste tidens rykter. Foto: Sonny Dickinson/YouTubeVis mer

Snart kommer billig-iPhone

Planer om å kjøpe ny iPhone? Det bør du la være. Apple kommer etter alt å dømme med nye modeller allerede neste uke.

Apple forventes å avduke nye iPhone-modeller neste tirsdag, den 10. september klokken 19 norsk tid.

Selskapet sendte i går ut invitasjoner til utvalgte medier til en pressekonferanse på sedvanlig kryptisk vis - «This should brighten everyone's day», eller «dette burde lyse opp alles dag» på litt klønete norsk.

Hvis ryktene stemmer, får vi ikke bare se oppfølgeren til fjorårets iPhone 5 på lanseringen, men også en billigere modell, hittil kjent som iPhone 5C.

SAMLESIDE:

iPhone

Plastmodell i regnbuens farger

Det har gått rykter om at Apple kommer med en billig-iPhone i åresvis, men aldri før har det forhåndslekket så mye om det angivelige produktet som i år. I stedet for aluminium forventes det at billig-iPhone vil ha et deksel i plast og i alle regnbuens farger, ikke bare svart og hvit.

Den fargerike invitasjonen forsterker den teorien.

Apple har sendt ut ut invitasjoner til kveldens pressekonferanse på sedvanlig kryptisk vis - «This should brighten everyone's day», eller «dette burde lyse opp alles dag» på litt klønete norsk.
Apple har sendt ut ut invitasjoner til kveldens pressekonferanse på sedvanlig kryptisk vis - «This should brighten everyone's day», eller «dette burde lyse opp alles dag» på litt klønete norsk. Vis merUtseendemessig vil iPhone 5C minne mer om en iPod touch enn "premiumutgaven" av iPhone - om vi skal tro de lekkede bildene (se her eller her).

Det er ikke bare plastdekselet som vil gjøre telefonen billig, den vil sannsynligvis også ha svakere maskinvare enn storebroren. Ryktene snakker blant annet om en fire tommer stor skjerm og et 8 megapiksel-kamera, ifølge CNet.

Les også: Bytt inn iPhonen - få penger tilbake

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vil kapre billigmarkedet

Det som taler imot en billig-iPhone er Apples tidligere strategi om å la eldre iPhone-modeller falle i pris når en ny modell blir lansert. Selskapet har imidlertid tapt markedsandeler til lavpris-Android-telefoner i flere år, og håper kanskje en ordentlig billigtelefon vil bidra til å snu den trenden.

En billig, robust og fargerik iPhone vil trolig være et høyaktuelt produkt for barn og andre som ikke trenger, ønsker eller har råd til en toppmodell. Hvor mye billigere den vil bli, gjenstår å se. Apple-kjenner John Gruber spekulerer i at det ikke vil bli så lavt som mange tror – et sted mellom 350 og 400 dollar, cirka 2.000 og 2.500 kroner. Nåværende toppmodell iPhone 5 koster fra 5.190 kroner, mens forgjengerne iPhone 4S og 4 ligger på henholdsvis 4.290 og 2.890 kroner uten abonnement.

I tillegg til iPhone 5C er det ventet at Apple vil lansere iPhone 5S og iOS 7 på neste ukes arrangement. Ryktene sier produktene kan komme i salg allerede 20. september.

Hva som blir utfallet av neste ukes arrangement gjenstår å se. Vi kommer selvsagt til å følge pressekonferansen tirsdag kveld og rapportere fortløpende.

Går du med tanker om å kjøpe en ny iPhone, er vårt råd uansett at du smører deg med tålmodighet i hvert fall en uke til. Akkurat nå er det desidert dårligste tidspunktet å kjøpe en på!

Se en angivelig video av "iPhone 5C" under:

Les også: Belkins nye legodeksel spriter opp iPhonen