Snart kan du skrive SMS uten tastatur

Vi lar oss imponere voldsomt av BlindType-demonstrasjonen.

Se video nederst i artikkelen!

Med inntoget av smarttelefoner har også flere aktører begynt å spikke på hvordan vi skriver på dem. Siden telefonene har relativt små skjermer, er feilraten desto høyere når du skriver på dem sammenlignet med et vanlig tastatur.

Spesielt på Android-plattformen har flere nå begynt å klekke ut smarte ideer til hvordan man kan skrive mer effektivt. En av de mest lovende til nå har vært Swype (artikkel på digi.no), som lar deg dra fingeren din over bokstavene uten å slippe opp, hvorpå applikasjonen gjetter seg frem til hvilket ord du prøvde å skrive. For oss nordmenn er det imidlertid synd at Swype ikke støtter den norske ordlista pr i dag.

Et annet alternativ er SlideIT, som støtter norsk og fungerer på samme måte. Det er tilgjengelig som en prøveversjon som varer i én uke og kan lastes ned fra Android Market. Betalversjonen koster £0.99 og krever at du enten rooter telefonen og installerer market enabler eller lignende for å kunne kjøpe fra Andriod market (programmer du må betale for er fortsatt ikke tilgjengelig i Norge), eller bruker et utenlandsk SIM-kort.

Slik kjøper du Android-applikasjoner

Blindtype skjønner hva du mener

BlindType velger en helt annen tilnærming. Dette er nemlig et tastatur som tilpasser seg dine feiltrykk, og som har en svært høy toleranse selv om du bommer litt på tastene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Faktisk er skaperne så fornøyde med løsningen at de gir deg muligheten til å skrive uten en gang å se tastaturet. I følge nettsidene til BlindType er målsetningen at denne løsningen skal fungere med alle typer telefoner med touchskjerm (iPhone, Android etc.), og også på alle språk.

Vi ser frem til at løsningen blir tilgjengelig og har selvsagt tenkt til å prøvekjøre den når den slippes. I mens kan du kose deg med denne videoen - legg spesielt merke til hvor fort det går an å skrive mot slutten av videoen:


For mer informasjon: BlindType | Twitter: @BlindType