BLIR DET FOR MYE? Snart kan du sette Facebook-venner på pause i 30 dager. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
BLIR DET FOR MYE? Snart kan du sette Facebook-venner på pause i 30 dager. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Facebook lanserer Snooze-funksjon

Snart kan du sette folk på «pause» på Facebook

Noen ganger kan det bli litt mye av det gode.

Noen ganger kan det å skumme igjennom Facebook-feeden være som å titte i kjøleskapet når du egentlig ikke er sulten, og ofte kan det skyldes at én eller flere har blitt litt vel ivrige og poster i vilden sky.

For kanskje er det ikke like spennende lenger i det det femte bildet fra danskebåten tikker inn på én kveld, eller når du ser det nye kjæledyret for tolvte gang i løpet av ei uke.

Den neste uka ruller Facebook ut en ny «slumrefunksjon», som lar deg sette en person, en gruppe eller en side på pause. Den kan være kjekk å bruke når noen blir litt vel ivrige, og fungerer da som en midlertidig avfølging, der du ikke ser noe fra den du slumrer i 30 dager.

Skulle du angre deg, er veien kort tilbake, og du vil også få et varsel når de 30 dagene nærmer seg.

Får ikke beskjed

Bruker du denne funksjonen, vil ikke vedkommende du slumrer få noe beskjed om det; tilsvarende om du velger å avfølge dem, mens dere fortsatt er venner.

Ifølge Facebooks pressetjeneste vil funksjonen bli tilgjengelig ved å trykke på menyikonet øverst til høyre på en oppdatering, for deretter å velge «snooze», eller muligens «slumre» på den norske utgaven.