Snart kan «alle» smarttelefoner sperres

Google og Microsoft jobber med mekanismer som kan gjøre telefonen ubrukelig.

<strong>KAN GJØRES UBRUKELIG:</strong> Google og Microsoft jobber nå med å lage en løsning tilsvarende Apples «Activation lock», som gjør at man ikke får brukt en stjålet telefon. Foto: ALL OVER PRESS
KAN GJØRES UBRUKELIG: Google og Microsoft jobber nå med å lage en løsning tilsvarende Apples «Activation lock», som gjør at man ikke får brukt en stjålet telefon. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant nyhetene i iOS 7 var «activation lock». Denne funksjonen gjør at det ikke er mulig å slette innholdet på telefonen uten at ditt iCloud-brukernavn og -passord tastes inn først.

Derfor har det også blitt mindre attraktivt å stjele iPhone. Man vil ikke få brukt telefonen om ikke man vet brukernavnet og passordet til den som eide den, og dermed blir det svært lite attraktivt å kjøpe en stjålet telefon, med mindre man trenger en ny brevvekt.

Les også: Dette gleder vi oss til i iOS 8

Google og Microsoft lager tilsvarende

BBC News melder nå om at både Google og Microsoft jobber med tilsvarende funksjonalitet i sine mobile operativsystemer.

BBC-artikkelen siterer også en rapport fra amerikanske myndigheter som hevder at én av tre europeere opplevde å miste eller bli frastjålet telefonen sin i fjor. Vi må innrømme en skeptisk holdning til akkurat den statistikken, men at tyveriene vil bli færre dersom alle telefoner får en slik sperre innebygd er vi definitivt med på.

GUIDE: Slik sikrer du telefonen din

Tyveri av iPhone ned, Samsung opp

For i følge denne rapporten sank nemlig tyveriet av iPhone med 17 prosent i New York de fem første månedene i år, sammenlignet med året før. Samtidig ble det stjålet 40 prosent flere Samsung-telefoner enn tidligere, i følge CNet.

I London sank tyveritallet av iPhone med 24 prosent det første halvåret etter at iOS 7 ble lansert, og i San Francisco med 38 prosent.

Kilder: BBC,CNet

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!