Snart duket for Amazons smarttelefon

I kveld kan Jeff Bezos komme med en aldri så liten revolusjon.

<strong>EL JEFE:</strong> Amazon-sjef Jeff Bezos går på scenen i kveld og kommer sannsynligvis til å vise frem en mobiltelefon ulik noe vi har sett tidligere. Foto: ALL OVER PRESS
EL JEFE: Amazon-sjef Jeff Bezos går på scenen i kveld og kommer sannsynligvis til å vise frem en mobiltelefon ulik noe vi har sett tidligere. Foto: ALL OVER PRESSVis mer

3D uten briller er ingenting nytt – allerede i 2011 testet vi LG Optimus 3D som kunne by på den slags.

Men når Amazon-sjef Jeff Bezos i kveld står på scenen skal det allikevel bli spennende å se hva han drar opp fra jakkelomma.

Amazons første smarttelefon spås nemlig lansert i kveld, og i følge teaser-videoen du skal få se under er dette en telefon som har noe helt nytt å by på.

Flere frontkameraer

I følge ryktene dreier deg det seg nemlig om en 3D-telefon som benytter seg av fire infrarøde frontkameraer for å registrere bevegelser i brukerens blikk, som dermed vil lage en 3D-effekt vi ikke har sett maken til tidligere.

I hvert fall virker det sånn på disse personene, som har fått den første titten på den nye telefonen:

Japansk teknologi

I følge The Verge kommer teknologien fra det japanske selskapet Omron. Kameraene er plassert i hvert sitt hjørnet av skjermen og lar brukeren helle på hodet for å få tilgang til flere ting i brukergrensesnittet.

Les også: Her er Amazons nye handleløsning

Med et vanlig bak- og frontkamera vil telefonen totalt ha seks kameraer; dobbelt så mange som HTC One M8, som bruker et ekstra kamera på baksiden for å registrere dybdeinformasjon i bildet.

Teknologien skal også kunne brukes for å identifisere en persons alder, kjønn og etnisitet, og Amazon vil tilgjengeliggjøre dette for tredjeparter, som kan lage apper som nyttegjør seg av de fire kameraene.

4,7 tommer

I følge ryktene blir ikke telefonen i toppklasse spesifikasjonsmessig, med en 1280x720-skjerm på 4,7 tommer, 2GB arbeidsminne og en Qualcomm-prosessor hvis hastighet er ukjent.

Telefonen vil sannsynligvis også kjøre FireOS – Amazons egen Android-variant som også brukes på Kindle Fire-nettbrettene. Tidligere i år lanserte også selskapet Fire TV; en strømmeboks som konkurrerer med Apple TV og Chromecast.

Interessant blir det også å se hva prisen blir på den nye telefonen. Amazon-produktene har tidligere vært kraftig subsidiert fordi operativsystemet er bygget rundt den gigantiske nettbutikken, som også har en egen app-butikk og strømmetjeneste.

Dinside kommer tilbake med mer når telefonen er lansert.