Snart duket for Amazons smarttelefon

I kveld kan Jeff Bezos komme med en aldri så liten revolusjon.

<strong><strong>EL JEFE:</strong></strong> Amazon-sjef Jeff Bezos går på scenen i kveld og kommer sannsynligvis til å vise frem en mobiltelefon ulik noe vi har sett tidligere. Foto: ALL OVER PRESS
EL JEFE: Amazon-sjef Jeff Bezos går på scenen i kveld og kommer sannsynligvis til å vise frem en mobiltelefon ulik noe vi har sett tidligere. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

3D uten briller er ingenting nytt – allerede i 2011 testet vi LG Optimus 3D som kunne by på den slags.

Men når Amazon-sjef Jeff Bezos i kveld står på scenen skal det allikevel bli spennende å se hva han drar opp fra jakkelomma.

Amazons første smarttelefon spås nemlig lansert i kveld, og i følge teaser-videoen du skal få se under er dette en telefon som har noe helt nytt å by på.

Flere frontkameraer

I følge ryktene dreier deg det seg nemlig om en 3D-telefon som benytter seg av fire infrarøde frontkameraer for å registrere bevegelser i brukerens blikk, som dermed vil lage en 3D-effekt vi ikke har sett maken til tidligere.

I hvert fall virker det sånn på disse personene, som har fått den første titten på den nye telefonen:

Japansk teknologi

I følge The Verge kommer teknologien fra det japanske selskapet Omron. Kameraene er plassert i hvert sitt hjørnet av skjermen og lar brukeren helle på hodet for å få tilgang til flere ting i brukergrensesnittet.

Les også: Her er Amazons nye handleløsning

Med et vanlig bak- og frontkamera vil telefonen totalt ha seks kameraer; dobbelt så mange som HTC One M8, som bruker et ekstra kamera på baksiden for å registrere dybdeinformasjon i bildet.

Teknologien skal også kunne brukes for å identifisere en persons alder, kjønn og etnisitet, og Amazon vil tilgjengeliggjøre dette for tredjeparter, som kan lage apper som nyttegjør seg av de fire kameraene.

4,7 tommer

I følge ryktene blir ikke telefonen i toppklasse spesifikasjonsmessig, med en 1280x720-skjerm på 4,7 tommer, 2GB arbeidsminne og en Qualcomm-prosessor hvis hastighet er ukjent.

Telefonen vil sannsynligvis også kjøre FireOS – Amazons egen Android-variant som også brukes på Kindle Fire-nettbrettene. Tidligere i år lanserte også selskapet Fire TV; en strømmeboks som konkurrerer med Apple TV og Chromecast.

Interessant blir det også å se hva prisen blir på den nye telefonen. Amazon-produktene har tidligere vært kraftig subsidiert fordi operativsystemet er bygget rundt den gigantiske nettbutikken, som også har en egen app-butikk og strømmetjeneste.

Dinside kommer tilbake med mer når telefonen er lansert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer