Snapchat med stor oppdatering

Nå kan du også bruke tjenesten til å ringe med.

<strong>GJØR MER:</strong> Nå kan du blant annet ringe og sende stickers til andre Snapchat-brukere. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
GJØR MER: Nå kan du blant annet ringe og sende stickers til andre Snapchat-brukere. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kanskje har du ikke lagt merke til det ennå, men i Snapchat-oppdateringen som kom i går for iOS og Android, har tjenesten blitt oppgradert, og det ganske kraftig.

Sentralt denne gangen er nettopp chat-delen av appen, altså den du finner helt til venstre om du sveiper skjermbildet mot høyre og deretter en av kontaktene dine mot høyre.

Nysgjerrig på Snapchat? Slik kommer du i gang

Mens du tidligere var begrenset til å sende meldinger, bilder og starte videosamtaler, har det nå kommet en ny linje over tekstfeltet med en rekke ikoner som gir deg flere muligheter til å kommunisere med motparten.

«Chat 2.0»

NYE FUNKSJONER: Nå kan du sende stickers i Snapchat-appen, eller ringe motparten via internett. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
NYE FUNKSJONER: Nå kan du sende stickers i Snapchat-appen, eller ringe motparten via internett. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Snapchat selv kaller oppdateringen «Chat 2.0», som gjenspeiler at det nå er blitt langt flere muligheter for kommunikasjon i appen.

Nå kan du nemlig ringe opp motparten ved å trykke på telefon-ikonet, eller holde samme ikon nede for å spille inn en beskjed som sendes til motparten.

Likeledes kan du starte en videosamtale ved å trykke på videokameraet, eller sende en videobeskjed ved å holde den inne.

Snapchat har også fått støtte for stickers (klistremerker), som du sannsynligvis kjenner godt fra Facebooks Messsenger-app. De teller rundt 200 totalt. Som før kan du også sende bilder.

LES OGSÅ: Slik får du alle Snapchat-trofeene

Litt elegant er det også at du kan sende bilder, tekst og klistremerker mens du har en videosamtale gående, som da legger seg halvgjennomsiktig over videoen. Du kan for øvrig sende flere bilder av gangen og tegne på dem slik du kan med bilder du tar på den vanlige måten i Snapchat-appen.

Auto-avspilling av stories

I tillegg til å kunne sende hverandre bilder og video som forsvinner etter ti sekunder, har Snapchat lenge hatt muligheten for å publisere bilder og video til «my story», som alle kontaktene dine kan se et ubegrenset antall ganger i 24 timer.

Nytt her er nå at appen automatisk hopper til neste story når du har spilt igjennom en story fra en av kontaktene dine, og at du kan sveipe til siden underveis for å hoppe til neste person.

I følge undersøkelser gjort av Ipsos MMI og TNS Gallup er Snapchat det nest mest brukte sosiale nettverket i Norge etter Facebook. Det anslås at rundt 2,5 millioner nordmenn har Snapchat-konto og at 70 prosent bruker tjenesten daglig.

LES OGSÅ: Norske Gobi utfordrer Snapchat

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!