Idéen bak denne appen er å kaste mobilen så høyt opp i luften du bare klarer, for deretter å skryte av det på sosiale nettsamfunn. Galskap, eller ny trend? Vi tok en prat med mannen bak appen.
Idéen bak denne appen er å kaste mobilen så høyt opp i luften du bare klarer, for deretter å skryte av det på sosiale nettsamfunn. Galskap, eller ny trend? Vi tok en prat med mannen bak appen.Vis mer

S.M.T.H. - verdens farligste app?

Appen som anbefales dersom du er lei av mobilen din, er utviklet i Norge.

De fleste av oss har sikkert hørt uttrykket "There's an app for that", som Apple har eneretten til å benytte seg av. Men akkurat for denne meget spesielle idéen finner ikke Apple-brukerne noen app for.

Det gjør derimot Android-brukerne.

Så høyt som mulig

Vi snakker her om appen S.M.T.H. - eller Send Me To Heaven, som den egentlig heter. Ved hjelp av aksellerometeret som er innebygd i smartmobilen måler appen rett og slett hvor høyt du kaster mobilen opp i lufta.

Når du (forhåpentligvis) tar i mot mobilen på vei ned igjen, kan du lese av resultatet på skjermen, og poste det til diverse sosiale nettsamfunn, og på den måten utfordre vennene dine til å ta del i konkurransen.

Kom som en reaksjon

Petr Svarovsky fra Oslo er mannen bak S.M.T.H. Foto: Privat
Petr Svarovsky fra Oslo er mannen bak S.M.T.H. Foto: Privat Vis mer


Bak den spesielle appen står oslomannen Petr Svarovsky. Gjennom selskapet Carrot Pop står han bak flere andre apper, men akkurat nå dreier det meste seg om S.M.T.H. De siste dagene har appen vært omtalt av en rekke medier både i inn- og utland.

– Etter å ha laget noen spill med et litt feminint preg ønsket jeg å lage noe for tøffe gutter. Tanken var å lage noe som samtidig kunne løsrive oss fra å stirre inn i skjermen og heller gjøre noe morsomt og actionfylt, forteller Petr til DinSide.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han sier videre at det tok nesten to år fra han fikk idéen til den var gjennomført. Første versjon målte antall rotasjoner i lufta, men ble aldri helt pålitelig. Å kaste mobilen i været viste seg å være et enklere og mer pålitelig konsept.

Problemer med godkjenningen

Appen ble opprinnelig laget for iPhone.

– Men S.M.T.H. ble dessverre aldri godkjent av Apple, fordi den "oppfordret til handlinger som kunne skade telefonen". Jeg ble selvfølgelig veldig skuffet, for jeg kunne aldri se for meg at noen ville kaste en dyr iPhone så høyt at de ikke var i stand til å fange den igjen. Dessuten var jo litt av poenget at det skulle være en liten risiko og spenning knyttet til å kaste et så dyrt mobil-ikon i lufta, forteller han.

Etter avslaget la han først hele prosjektet på hylla, men etter stadige oppfordringer fra venner og kjente tok han fatt på den omfattende jobben med å porte spillet til Android. Og som ventet var Google langt mindre restriktive enn Apple, og snart var appen på plass i Google Play-butikken.

Idéen bak denne appen er å kaste mobilen så høyt opp i luften du bare klarer, for deretter å skryte av det på sosiale nettsamfunn. Galskap, eller ny trend? Vi tok en prat med mannen bak appen.


Gjør akkurat det som var meningen

– Appen er langt fra perfekt, men imperfeksjonisme kan være bra. Det viktigste er at appen får brukeren til å gjøre akkurat det jeg hadde håpet den skulle gjøre. Vi må slutte å bare stirre på små skjermer, og heller hoppe rundt og være morsomme igjen, sier den kreative spillutvikleren, som sier at han slett ikke tjener penger på S.M.T.H., til tross for den store interessen.

Og publikum ser ut til å være fornøyd. I skrivende stund har spillet fått 4,4 i snittkarakter fra 472 brukere i Google Play. Hele 350 brukere har gitt 5, som er toppkarakter.

Og rekorden? 44,19 meter.

– Åpenbart med litt hjelp involvert, avslutter Petr.

Tør du prøve?

Om du velger å ta utfordringen vil vi definitivt anbefale at du bruker en mobil du slett ikke er særlig glad i lenger - og helst langt fra folk. For å treffe bakken fra 20-30 meter er ikke en gang robuste mobilbeist som Xcover 2 og Cat B15 konstruert for å tåle, og treffer den noen i hodet kan det fort bli pling i bollen.

Mer informasjon om S.M.T.H. finner du i Google Play.

Samleside: Android-apper