Med DeskSMS kan du få SMS levert til Gmail, Gtalk eller direkte i nettleseren. Og svare på dem direkte.
Med DeskSMS kan du få SMS levert til Gmail, Gtalk eller direkte i nettleseren. Og svare på dem direkte.Vis mer

SMS og Gmail hånd i hånd

Kjekt for deg som liker best å svare på et stort tastatur.

De fleste av oss skriver raskere på et PC-tastatur enn på en touchskjerm, og nettopp derfor er det kjekt med løsninger som lar deg både lese og svare på tekstmeldinger via PC-en.

Det finnes en hel del av dem – alt fra mobiloperatørenes egne websider til Outlook-utvidelser og andre ting. Vi har tidligere skrevet om et par Android-løsninger som Texty, som lar deg lese og sende SMS direkte fra Google Chrome og TalkMyPhone, som lar deg sende SMS og andre ting via GTalk.

Nå har vi funnet nok en god løsning på dette, og DeskSMS er ikke snauere enn å kombinere det beste fra Texty og TalkMyPhone, i tillegg til å slenge Gmail oppi den samme suppa. Programmet er foreløpig i beta, gratis å laste ned (i hvert fall enn så lenge) og laget av Clockworkmod, som også står bak populære ROM Manager; en app for rootede telefoner som lar deg laste ned og installere andre Android-varianter.

Les også: Vi prøver Cyanogenmod 7

Svar via Gmail, GTalk eller nettleseren

DeskSMS fungerer på følgende vis: Du installerer appen på telefonen, godkjenner at den får tilgang til Google-kontoen din (du må gjerne bruke en annen konto enn den du bruker på telefonen ellers) og velger deretter hvordan du vil bli varslet når det tikker inn nye SMS-er.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Velger du for eksempel Gmail, vil telefonen automatisk sende deg en epost til Gmail-adressen din så fort det tikker inn en SMS, slik at du kan lese den uten å måtte ta mobilen opp av lomma. Det snedige er at du også bare kan svare på eposten, og deretter sørger DeskSMS på magisk vis at telefonen din sender en svar-SMS, slik at mottakeren får en SMS fra ditt telefonnummer og der svaret ditt også dukker opp i den samme SMS-tråden på din egen telefon.

Vil du bli varslet via GTalk (en rekke lynmeldingsklienter støtter også dette), vil telefonen din sende deg en lynmelding når du får en SMS. Det kjekke er at hver kontakt dukker opp som en separat kontakt i GTalk, slik at du lett kan sende flere SMS-er via GTalk senere. På dette punktet var Texty noe tungvint, siden du måtte angi kommandoer for å bytte mellom kontakter.

Det finnes også utvidelser til Firefox og Chrome, samt et rent webgrensesnitt du kan logge deg på for å lese og skrive SMS direkte fra nettleseren.

URL: DeskSMS (Android Market, gratis beta)