Én slem SMS er alt som skal til for å slå av en Windows Phone 7-telefon og hindre meldingsapplikasjonen i å starte etterpå.
Én slem SMS er alt som skal til for å slå av en Windows Phone 7-telefon og hindre meldingsapplikasjonen i å starte etterpå.Vis mer

SMS krasjer Windows Phone 7

Alvorlig sikkerhetshull oppdaget i Microsofts mobile operativsystem.

En SMS er alt som skal til for å tvinge en Windows Phone 7-telefon til å slå seg av, og ikke bare det – når du er oppe og kjøre igjen, er meldingsapplikasjonen ubrukelig.

Det er jordaneren Khaled Salameh som har oppdaget sikkerhetshullet, og dette er meldt inn til Microsoft direkte, som på sin side har bekreftet at dette er reelt.

Microsoft jobber selvsagt med å tette sikkerhetshullet. Ikke bare kan dette utløses via en SMS – dersom en WP7-bruker har plassert en Facebook-kontakt direkte på hjemmeskjermen, kan en spesiell statusoppdatering fra vedkommende forårsake det samme.

SAMLESIDE:

Datasikkerhet

Salameh kontaktet nettstedet WinRumours for å vise frem sikkerhetshullet i en video, men partene har ikke tenkt å gå ut med detaljene. Fremgangsmåten er utprøvd på flere WP7-telefoner med suksess.

Under ser du videoen som demonstrerer hvordan telefonen slår seg av på grunn av en innkommende SMS, og der meldingsapplikasjonen slutter å virke etterpå:

Så gjenstår det å se om Microsoft tetter hullet før noen med skumlere hensikter oppdager det.

[via Techspot]