Vil neste generasjons smarttelefoner se ut som dette? Det ser sørkoreanske Jeabyun Yeon for deg i denne stilige konsepttegningen. Foto: Jeabyun Yeon
Vil neste generasjons smarttelefoner se ut som dette? Det ser sørkoreanske Jeabyun Yeon for deg i denne stilige konsepttegningen. Foto: Jeabyun YeonVis mer

Smarttelefonen som kan bli en smartklokke

Hvorfor måtte ha begge deler, når du kan ha alt i ett?

Utviklingen av smarttelefoner har kommet så langt at mange nå venter på "det neste store".

Analytikere, eksperter og andre forståsegpåere hevder det er smartklokker, smarte klokker som kan "snakke" med smarttelefonen og på en eller annen måte gjøre livet litt lettere enn det er i dag.

Men går ikke enda en dings mot hele formålet med smarttelefonen - å samle alle viktige funksjoner og oppgaver i én eneste enhet, så man slipper å bære med seg telefon, mp3-spiller, kamera og så videre.

TEMA:

Ny teknologi

Limbo

Den sørkoreanske designeren Jeabyun Yeon har kommet opp med et konsept som kan løse dette problemet, nemlig en bøybar smarttelefon som kan forvandles til en klokke. «Limbo» er navnet på den fantasifulle kreasjonen, som er 6,1 millimeter tykk og har en 4,3-tommer skjerm som kan brettes rundt håndleddet.

Designeren ser for seg at Limbo kommer i tre harde og to fleksible moduler laget i en plast- og silikon-hybrid kalt TPU. Selve telefonen ser riktignok ikke ut til å kunne festes på armen som et klassisk klapsearmbånd. Det finnes i stedet et separat håndledd-feste som holder den fast ved hjelp av magnet.

Festene vil kunne komme i ulike varianter med forskjellige type sensorer for å måle bevegelse, puls og så videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Limbo-telefonen når den er "helt vanlig". Ved hjelp av mer bøyelige plastmaterialer skal den imidlertid kunne brettes uten å gå i stykker. Foto: Jeabyun Yeon
Limbo-telefonen når den er "helt vanlig". Ved hjelp av mer bøyelige plastmaterialer skal den imidlertid kunne brettes uten å gå i stykker. Foto: Jeabyun Yeon Vis mer


Foto: Jeabyun Yeon
Foto: Jeabyun Yeon
Foto: Jeabyun Yeon
Foto: Jeabyun Yeon
Foto: Jeabyun Yeon
Foto: Jeabyun Yeon
Foto: Jeabyun Yeon
Foto: Jeabyun Yeon
Foto: Jeabyun Yeon
Foto: Jeabyun Yeon
Foto: Jeabyun Yeon
Foto: Jeabyun Yeon


Les også: Syltynn plastskjerm i masseproduksjon

– Fleksible skjermer kommer i år

Bøybare, fleksible skjermer har vært under utvikling en stund nå, og LG sa nylig at de ville starte masseproduksjonen av dette i fjerde kvartal i år, skriver Network World. Ifølge Mashable skal Samsung visstnok også være på gang med dette, og det er til og med tegn som tyder på at Apple gjør det samme.

Hvorvidt skjermene vil kunne brukes til et produkt som Jeabyun Yeon ser for seg med det første, er vel heller tvilsomt, men man skal aldri se aldri. Se flere bilder av «Limbo» her.

Ville du brukt en smartmobilklokke?


Les også: Samsung bekrefter store klokkeplaner