Pleier du å ta på skjermen for å hindre den i å slå seg av? Med SmartStay holder det at frontkameraet ser deg. Foto: All over press
Pleier du å ta på skjermen for å hindre den i å slå seg av? Med SmartStay holder det at frontkameraet ser deg. Foto: All over pressVis mer

SmartStay Ex holder skjermen i live

App gir deg den smarte Samsung-funksjonen også på andre telefoner.

Da Samsung Galaxy S III ble lansert for et snaut år siden, lå flere av nyhetene i programvaren. Mens enkelte av nyvinningene var så som så når det gjaldt utførelse, var SmartStay en av de mer nyttige funksjonene i våre øyne.

Sjekker om du ser på

Konseptet her er at telefonen sjekker om du ser på telefonen før den eventuelt slår av skjermen. Dette er ikke mer magi enn at frontkameraet i praksis tar et bilde for å se om det er et ansikt til stede, men det er veldig kjekt når du leser en lang tekst eller ser en video i nettleseren som ikke automatisk holder skjermen aktiv mens den spilles av.

Les også: Slik får du Jelly Bean-menyen på din telefon

SmartStay Ex holder skjermen i live


Høres dette ut som en fiffig funksjon du gjerne skulle ha hatt på telefonen din, tipser vi deg herved om appen SmartStay Ex (Google Play, gratis). Den fungerer på nøyaktig samme måte som nevnte funksjon, men har i tillegg flere innstillingsmuligheter enn funksjonen fra Samsung, som bare kan slås av og på.

Mer avansert

Blant annet kan du velge hvor lang tid det skal gå før kameraet sjekker om du er der, og hvor mange ganger den skal prøve før den gir opp og dermed slår av skjermen. Dette er også tilgjengelig i gratisutgaven av appen. Når den kjører vises for øvrig et ikon på topplinja, som også skifter farge når appen sjekker etter et fjes, og eventuelt finner det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Slik får du «iPhone-varsler» på Android-telefonen
Oppgraderer du til pro-versjonen (14 kroner) kan du blant annet justere varslingene, definere apper på en unntaksliste slik at SmartStay Ex ikke slår til når disse kjører, samt justere følsomhet når appen tar bilde.

SmartStay Ex (Google Play, gratis)