Smartr finner alle kontaktene dine

… og vel så det. Svært omfattende kontakt-app for Android.

Smartr finner alle kontaktene dine
Publisert
Sist oppdatert

Hvor mange kontakter har du på telefonen – 20? 50? 150?

Jeg ligger på noen titalls selv, så overraskelsen var stor da Smartr hadde funnet frem nesten 4000 kontakter etter at jeg hadde gitt appen tilgang til Gmail-kontoen min.

Men det hadde sin naturlige forklaring.

Lager av Xobni

Smartr er laget av Xobni (les det baklengs). Muligens bruker du Outlook-løsningen deres allerede, som vi skrev om for tre og et halvt år siden, og som gir konseptet "kontakter" en ny dimensjon.

Hvem er Hari? Jo, han fikk den samme spam-eposten som meg for tre år siden.
Hvem er Hari? Jo, han fikk den samme spam-eposten som meg for tre år siden. Vis mer


Appen er skodd på samme lest. Når du installerer Smartr og gir den tilgang til Outlook eller Gmail, analyserer den kontaktdata i en rasende fart. Når prosessen er ferdig, sitter du igjen ikke bare med kontaktene du har lagret selv, men også de som én eller flere ganger har stått på adresselisten til en epost du også har mottatt.

For hver kontakt kan du se historikken for å finne ut hvordan vedkommende er relatert til deg. Du kan se hvilke andre kontakter dere har felles og sjekke epostene dere har mottatt sammen.

Lenker til sosiale nettverk

Smartr leter også i sosiale nettverk som Facebook, LinkedIn og Twitter for å finne korrekte brukerprofiler på disse tjenestene. Selvsagt er det også mulig å søke i denne massive kontaktlista, hvor resultatene presenteres ut fra hvor mye du har interagert med kontaktene (nylig epostutveksling ser også ut til å telle positivt).

Kollega Bjørn Eirik bruker også sosiale medier.
Kollega Bjørn Eirik bruker også sosiale medier. Vis mer


Det er også mulig å skrive eposter direkte fra applikasjonen, og du får da forslag til personer å sette i CC-feltet basert på tidligere epostaktivitet med vedkommende. Smartr gir deg også oversikt over kommende kalenderavtaler.

Et lite minus er dog at de særnorske bokstavene (æøå) vises som ?? på skjermen, selv om kontaktene behandles akkurat som de øvrige.


Synes du dette hørtes morsomt ut, kan du laste ned Smartr fra Android Market (gratis) eller scanne QR-koden til høyre. iPhone-eiere kan melde seg på betaprogrammet og krysse fingrene for at de får lov til å prøve litt før alle andre.

SAMLESIDE:

Apps

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer