Med SmartGlass kan du bruke mobiltelefonen eller nettbrettet som en sekundær skjerm til Xbox 360.
Med SmartGlass kan du bruke mobiltelefonen eller nettbrettet som en sekundær skjerm til Xbox 360.Vis mer

SmartGlass - styr Xbox 360 med mobiltelefonen

App for iOS, Android og Windows Phone.

Forleden dag lanserte Microsoft sin SmartGlass-app i App store, og dermed er den tilgjengelig både på Android, Windows Phone og iOS. Ja, og Windows 8, for den saks skyld.

Når du har lastet ned SmartGlass-appen og logget på med Microsoft-kontoen din, kobler den seg automatisk til Xbox 360 dersom du er logget på med den samme ID-en.

Dernest kan du bruke telefonen/nettbrettet til flere ting. Du kan bla i forskjellige typer innhold på den håndholdte enheten, f.eks. de siste spillene du har spilt eller fremhevede filmer, og starte dem direkte. Du kan også bruke Bing-søkemotoren som er bakt inn i Xbox-dashboardet direkte fra telefonen.

Enklere?

SmartGlass - styr Xbox 360 med mobiltelefonen


Den mobile enheten kan dessuten brukes som en styreflate slik at du kan sveipe i alle fire retninger for å styre det du ser på skjermen; dog kun i menyene og ikke mens du spiller. ABXY-knapper er også tilgjengelig via den samme styremekanismen.

Praktisk er det også å kunne skrive meldinger til andre brukere, siden det er ganske knotete å gjøre med håndkontrollen og det virtuelle tastaturet på skjermen.

Ellers vil SmartGlass-appen i enkelte tilfeller fungere som en støtteskjerm til det som skjer på skjermen. Eksempelvis kan du se en film og få opp informasjon om skuespillere etc. på telefonen/nettbrettet mens du ser, eller se kartet for et bilspill på nettbrettet mens du kappkjører på den store skjermen. Forza Horizon (anmeldelse hos ITavisen) ble nylig lansert og er det første spillet som støtter dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Smartglass for iOS
Smartglass for Android
SmartGlass for Windows Phone 7/8