En av nyhetene i Chrome 26 er at du kan surfe i fullskjermmodus. Adresselinjen forsvinner så snart du begynner å skrolle nedover på siden. Spesielt i liggende format kan dette ha stor betydning. Foto: Bjørn Eirik Loftås
En av nyhetene i Chrome 26 er at du kan surfe i fullskjermmodus. Adresselinjen forsvinner så snart du begynner å skrolle nedover på siden. Spesielt i liggende format kan dette ha stor betydning. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Smarte nyheter i Chrome 26 for iOS

Kobler nettskyen tettere til opplevelsen.

Google har nettopp lansert versjon 26 av sin nettleser Chrome for iOS (iPhone/iPad/iPod Touch), og introduserer samtidig noen smarte nyheter.

For det første får du nå automatisk fullskjermvisning når du begynner å skrolle nedover på en nettside - altså uten adresselinjen. Så snart du skroller motsatt vei, dukker adresselinjen opp igjen. Det hele skjer sømløst og oppleves som naturlig, synes vi. Vi setter naturligvis pris på litt ekstra piksler og dermed plass til mer informasjon i skjermbildet.

Les også: Slik skal Facebook ta over mobilen din

Lagre rett til nettskyen

Den andre nyheten er støtte for trådløs utskrift, både via AirPrint (Apples standard for trådløs utskrift) og Googles CloudPrint. Sistnevnte gjør det mulig å skrive ut til kompatible skrivere via Internett.

Den tredje nyheten er mulighet for å lagre hele nettsider som PDF-fil. Denne krever at du er Google Disk (Drive)-bruker, da PDF-filene lagres der. Denne funksjonen var imidlertid ikke tilgjengelig da vi skulle teste den onsdag, vi fikk bare en feilmelding.

Chrome 26 er gratis, og er allerede tilgjengelig i App Store.

Les også: Google Play med helt ny design