Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Smarte mobilkamera-tips

Dette hadde du kanskje ikke tenkt på!

Mobiltelefonene får stadig større skjermer, og kameraene blir stadig bedre. Det åpner for mange bruksområder de færreste så for seg for bare kort tid siden.

I denne uhøytidelige artikkelen har vi samlet noen bruksområder som ikke akkurat forbindes med tradisjonell fotografering, men som kan gjøre hverdagen din mer effektiv - og hjelpe deg med å holde styr på saker og ting som vi rotehuer strever med.

Merk også at vi har et eget debattfelt nederst i saken, og vi oppfordrer deg til å bidra med andre smarte tips om bruksområder for mobilkameraet!

1. Til kvitteringer

Enten det er en hentelapp på renseriet, fra Posten eller en garderobelapp - avfotografér den og glem papiroriginalen. Den finner du jo aldri når du trenger den likevel, men mobilen har du med deg overalt.

Smarte mobilkamera-tips


2. Til fakturarer

Har du ikke gjort avtale om efaktura, og har planer om å ta med regningene på kontoret og betale dem før du går hjem for dagen? Avfotografer dem og kast papirfakturaene i søpla (papirsøpla, naturligvis).

Smarte mobilkamera-tips


3. Til handlelappen

Hvor ble det av den handlelappen du fikk med deg i dag tidlig, egentlig? Den skulle du selvfølgelig hatt på telefonen. Neste gang får du din bedre halvdel til å sende deg handlelappen på SMS.

Smarte mobilkamera-tips


4. Til handleturen

Sliter du med å få din bedre halvdel med på IKEA? Ikke noe problem. En MMS med bilder av aktuelle sofaer er alt som skal til for å ta en avgjørelse. Hvis han har noe han skulle sagt, naturligvis.

Smarte mobilkamera-tips


5. Til kinosalen

Vil ikke partneren bli med deg på kino? Bruk videokameraet til å filme lerretet, og se filmen sammen ved leilighet.

5. Til rutetabellen

Hvem gidder vel å gå rundt med rutehefter lenger? Ta bilde av plakaten med tog-, buss- og båttidene med mobilen, og du er sikret. Jada, vi vet at det meste ligger på nettet, men bildet ditt koster ingenting å laste inn...

Smarte mobilkamera-tips
6. Til fastlegen

Har du fått utslett, sier du? Og så lurer du på om det er noe å oppsøke legen for? Ta bilde av utslettene og send det til fastlegen via MMS. NB! Husk å dobbelsjekke mottakeren før du sender, ellers kan det fort bli pinlig!

Smarte mobilkamera-tips


7. Til forelesningen

Det er ingenting som er så kjedelig som å skrive av powerpoint-presentasjoner. Tips: Bruk kameraet istedet, slapp av under møtet/foredraget/klassetimen, og studér avfotograferingene over en kopp te ved peisen når du kommer hjem.

Smarte mobilkamera-tips


8. Til håndverkeren

Drypper det i benkeskapet? Er det våte flekker i panelet? Ta bilde og send direkte til dem som har greie på det, via MMS. Mange diagnoser kan stilles selv uten å være til stede. (Gjelder forsåvidt også punkt 4).

Smarte mobilkamera-tips


9. Til datadoktoren

Har du fått en merkelig melding på skjermen som du sliter med å kommunisere til den stakkars IT-eksperten du har ringt til? Hvorfor ikke bare ta bilde av skjermen og sende det til henne, så kan hun stille diagnose i fred og ro? Tro oss - det gjør saken mye lettere.

Smarte mobilkamera-tips


10. Ditt forslag

Bruk debatten under til andre kreative og morsomme forslag!

Les også: 10 kjekke Android-tips