Smart tastatur til iPhone

Med magnet som bare hekter seg på – akkurat som på iPad.

Selv om mange har vent seg til å skrive på en smarttelefon, er det fortsatt en hel del som sverger til et fysisk tastatur, som definitivt gjør det lettere å kjenne hvor man trykker, samtidig som du også får taktil respons på knappetrykkene.

For iPhone finnes det derfor flere som har laget fysiske tastatur som ekstrautstyr. Tidligere i sommer så vi på en håndfull tastaturer til iPhone, men de fleste modeller er såpass store at det også blir mer å putte i lomma.

SmartKeyboard, derimot, fungerer på samme måte som smart-dekselet til iPad. Det tynne tastaturet festes på telefonen med en magnet, hvorpå det blir liggende over skjermen. Som du ser i videoen har det også bakbelyste taster (muligens brukes bare lyset fra skjermen siden det neppe har noe plass til batteri). Du kan også rulle det opp på baksiden for å få telefonen til å stå på høykant.

Les også: TEST: The Glif – smart stativ til iPhone

Bare et konsept

Produktet er kun på konseptstadiet foreløpig, men kan dukke opp i butikkene etter hvert. Vi ser et par svakheter ved designen, blant annet siden det blir litt tuvlete å skrive sifre, samt at tastaturet for oss nordmenn mangler de særnorske bokstavene. I tillegg stusser vi litt på hvordan det fungerer å trykke på mellomromstasten siden denne ligger rett over hjem-knappen, men det finner skaperne helt sikkert ut av før en eventuell lansering.

Artikkelen fortsetter under annonsen

SmartKeyboard har heller ingen annen hjemmeside enn en Twitter-konto og en Facebook-side hvor du kan følge prosjektet videre.