Med Smart settings kan du lett bytte telefonprofiler, eller automatisere byttingen basert på tid, sted eller batterinivå.
Med Smart settings kan du lett bytte telefonprofiler, eller automatisere byttingen basert på tid, sted eller batterinivå.Vis mer

Smart settings – bytt profil automatisk

Lyst til at telefonen automatisk skal sette seg på lydløs når du kommer på kontoret?

Det kan være pinlig når du sitter i et møte og telefonen plutselig ringer for full musikk. Men det kan også være irriterende å oppdage at du har 4 ubesvarte anrop når du kommer hjem fordi telefonen står på lydløs.

Kjent problem? Smart settings er appen du trenger.

Kjapt bytte mellom profiler

Mer avanserte Android-brukere har muligens brukt Tasker til å gjøre slike ting, men Smart settings er laget litt mer for hvermansen og bør være overkommelig i bruk for de fleste.

Ved siden av selve app-innstillingene er denne appen delt i to: profiler og hendelser. En profil er et sett med innstillinger; det være seg hvor høyt telefonen skal ringe, om Bluetooth skal være aktivert etc.

Du kan lage flere slike profiler – i vårt eksempel lager vi da en som heter "På jobb" der vi kun har på vibrering og ingen ringelyder. I tillegg finnes det en håndfull profiler fra før, som "utendørs", der volumet er makset på alle lyder.

Bytting av profil skjer med ett trykk, og det finnes også en widget i nedtrekksmenyen for å bytte raskt fra den ene til den andre profilen.

Smart settings – bytt profil automatisk


Automatisk bytte

Så – det snedige. Under "events" kan du gjøre det slik at bytting av profil foregår med en viss automatikk. Dette kan gjøres basert på batteriprosent, WiFi-tilkobling og tid på døgnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Velger du f.eks. WiFi, vil du få en liste over trådløse nettverk du har koblet til tidligere. Dernest kan du velge hvilken profil som skal aktiveres når telefonen kobler til og/eller fra et gitt nettverk.

I vårt tilfelle kan du derfor velge "på jobb"-profilen når telefonen kobler til det trådløse nettverket på jobb, og så velge "utendørs"-profilen når den kobler fra nettverket på jobb; altså når du er på vei hjem.

Vi savner litt mer avanserte muligheter, som for eksempel å kunne lage regler basert både på tid og WiFi-status (i det siste tilfellet ringer den på fullt volum om du skal på et eksternt møte i arbeidstiden), men uansett er Smart settings en kjekk app for mange, og en anbefalt nedlasting fra vår side om du fristes av konseptet.

Gratis er den også: Smart settings (Google Play, gratis)