<B>KLYPE TIL NOEN FÅ KRONER:</B> Har du smartmobil og ønsker litt mer avanserte foto- og videomuligheter er denne klypa absolutt verdt å vurdere. Foto: Bjørn Eirik Loftås
KLYPE TIL NOEN FÅ KRONER: Har du smartmobil og ønsker litt mer avanserte foto- og videomuligheter er denne klypa absolutt verdt å vurdere. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Smart kamerastativ for mobilen

Dagens Kina-testprodukt er en klype til 15 kroner. Det er det absolutt verdt!

Flere og flere oppdager at nyere mobiltelefoner kan erstatte det tradisjonelle videokameraet, ofte med solid margin, og spesielt i forhold til DV-kameraet jeg kjøpte på Gran Canaria i 2001. Det er bare ett problem: Ergonomien er som regel elendig, og det er ingen mobiler som uten videre kan monteres på et kamerastativ.

Men selvsagt finnes det løsninger på det også. Vi har blant annet omtalt denne fiffige løsningen til iPhone 4 tidligere, men denne gangen skal vi se på et produkt som passer til nær sagt alle mobiler, inkludert mursteiner med tykkelse på inntil 3,8 cm. Har du tykkere mobil enn det, betviler vi at den i det hele tatt har videofunksjon, eller fotofunksjon for den saks skyld.

Universal Clamp Mount for Tripods heter produktet, og det er noe så enkelt som en klype som er leddet til et feste, som igjen er utstyrt med gjenger som passer til de aller fleste kamerastativ.

Enkel uten være perfekt

Du klemmer rett og slett i klypen, og setter mobilen inni. Deretter kan du justere vinkelen takket være leddet og skruen. Det er kjempeenkelt, og du forstår det med én gang du prøver.

Og det funker! Helt perfekt er det likevel ikke. Klypen har veldig liten klemmeflate, og har du for eksempel en mobil med glass på begge sider, kan den lett skli. Den kan imidlertid hvile på bunnen i klypen, som du ser på bildene våre, men det klør likevel litt i mekke-fingrene våre: Å lime på en gummilist kunne for eksempel økt klemmeflaten og minsket skli-faktoren betraktelig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her ser du flere bilder av løsningen:

KLYPE TIL NOEN FÅ KRONER: Har du smartmobil og ønsker litt mer avanserte foto- og videomuligheter er denne klypa absolutt verdt å vurdere. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Nå kan du montere mobilen på kamerastativ, og det koster deg ikke mer enn en papiravis. Knapt nok. Foto: Bjørn Eirik Loftås


Utrolig billig

Klemmen er å få kjøpt på DealExtreme.com, prisen er 2,7 amerikanske dollar, eller rundt 15 kroner. Da er utrolig nok frakten inkludert, men det tar gjerne 3-4 uker før ting du har bestilt detter ned i postkassen.

Mangler du kamerastativ, begynner forøvrig prisene hos DealExtreme på halvannen dollar.

Få også med deg testen av MP3-spilleren til 60 kroner, USB-lydkortet til 15 kroner og denne billige mediespilleren som gir deg Android på TV-en.