Sony Ericsson har hatt brukbar suksess med sine Xperia--telefoner, men har ikke helt klart å hamle opp med markedslederne. Nå håper Sony at den tiden er over. Foto: Sony Ericsson
Sony Ericsson har hatt brukbar suksess med sine Xperia--telefoner, men har ikke helt klart å hamle opp med markedslederne. Nå håper Sony at den tiden er over. Foto: Sony EricssonVis mer

Slutt for Sony Ericsson

Ti års samarbeid mellom Sony og Ericsson er over.

Ryktene om at Sony har vært interessert i å overta Ericssons eierandeler i samarbeidsprosjektet Sony Ericsson, har versert lenge. Nå er det nettopp bekreftet at Sony betaler rundt 8,1 milliarder kroner for den halvparten som Ericsson har eid.

Tettere integrasjon mot Sony-produkter

Dermed blir det slutt på Sony Ericsson-mobiltelefoner. Heretter vil telefonene bære Sony-merket, og bli tettere integrert med selskapets øvrige produktlinjer, som nettbrett, Playstation, TV-er og PC-er, skriver Digi.no.

Tidligere i høst ble det kjent at Sony Ericsson vil slutte å lage vanlige mobiltelefoner, og konsentrere seg om smartmobiler basert på Android-platformen.

Samarbeidet mellom de to selskapene skal imidlertid fortsette på teknologisiden, men ikke på produktsiden, skriver Ericsson i en pressemelding.

Hovedmotivasjonen for oppkjøpet skal være at Sony ønsker å bli bedre i stand til å møte konkurransen mot Apple og Samsung i markedet. Hvis avtalen blir godkjent av myndighetene, skal den være gjennomført innen januar 2012.

Gode telefoner

Vi har testet flere Sony Ericsson-mobiler i det siste, og flere av dem har fått solide terningkast. Nå kan det altså vise seg å bli blant de aller siste fra konstellasjonen.

Du finner testoversikten her.