<strong>SEND FØRST, SE ETTERPÅ:</strong> Facebooks nye Slingshot-app er tydelig inpsirert av Snapchat, men med noen helt egne regler. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
SEND FØRST, SE ETTERPÅ: Facebooks nye Slingshot-app er tydelig inpsirert av Snapchat, men med noen helt egne regler. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Slingshot lansert i Norge

Her er Facebooks nye Snapchat-konkurrent.

Mange hevet øyenbrynene da Snapchat-sjef Evan Spiegel (24) takket nei til et bud på nesten 20 millarder kroner fra Facebook.

– Det er få mennesker som får mulighet til å bygge en slik business. Jeg synes ikke det er spesielt interessant å bytte bort det mot kortsiktig gevinst, uttalte han i et intervju med magasinet Forbes tidligere i år.

Og i mai lanserte Snapchat faktisk ... chat!

Før den tid hadde Facebook prøvd å lage en konkurrende tjeneste, Poke, som floppet. Nå står de klare med nok et forsøk på å erobre midlertidige-bilder-markedet, og nå er appen også tilgjengelig for norske brukere. Si hei til Slingshot.

Send for å motta

Mens Poke nærmest var en tro kopi av Snapchat, har Facebook valgt en litt annen tilnærming med Slingshot. Her er det nemlig et viktig konsept:

Du får ikke se bildene du har mottatt før du sender ett tilbake. Før du har gjort det, er de piksellerte der det er vanskelig å se innholdet.

Som med Snapchat kan du sende både bilder og video; sistnevnte ved å holde utløserknappen inne mens du filmer. Kameraappen er helt enkel der du kan bytte kamera og aktivere blits.

Når bildet er tatt, kan du skrive på en bildetekst, eller tegne på bildet. Også dette akkurat som på Snapchat.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også kommentaren om hvorfor Snapchat er en dårlig spøk

Koblet til telefonnummeret

Snapchat lar deg koble brukerkontoen til telefonnummeret ditt om du vil, slik at andre kan finne deg dersom de har deg i kontaktlista. Slingshot krever at du registrerer deg med telefonnummer og sender deg også en SMS for å verifisere nummeret ditt.

Naturligvis kan du også koble tjenesten til Facebook-kontoen din slik at du kan finne Slingshot-brukere i vennekretsen. Dette er imidlertid valgfritt. Du får ikke sendt en Slingshot til venner som ikke bruker appen; da må du først be dem om å laste den ned.

Som med Snapchat kan du også velge deg et brukernavn som andre kan legge til om de kjenner det.

Slik fjerner du "private" meldinger fra tidslinjen på Facebook

Lar deg også «reagere»

REAKSJON: Du kan sende en reaksjon tilbake til avsender som ikke krever at vedkommende må sende deg noe nytt.
REAKSJON: Du kan sende en reaksjon tilbake til avsender som ikke krever at vedkommende må sende deg noe nytt. Vis mer


Når du mottar et bilde eller en video, kan du sende en «reaksjon» tilbake, som da dekker halve skjermbildet hos den opprinnelige avsenderen; enten i form av tekst, bilde eller video.

Disse kan den opprinnelige avsenderen se uten å måtte sende deg noe tilbake, og det er enda godt; ellers ville man jo aldri ha blitt ferdig.

Slingshot er tilgjengelig både i Google Play og i App Store:

Slingshot for iOS (App Store, gratis)
Slingshot for Android (Google Play, gratis)

Mer info: http://www.sling.me

Tror du Slingshot blir en suksess, eller holder du deg til Snapchat? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under.