Familieabonnement hos Spotify?

Slik vil Spotify sjekke at du ikke snylter

Skal kun være for familiemedlemmer som bor på samme adresse.

POPULÆRT: Spotifys familieabonnement er en populær og praktisk løsning, også for andre enn familier som bor sammen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
POPULÆRT: Spotifys familieabonnement er en populær og praktisk løsning, også for andre enn familier som bor sammen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Spotify tilbyr et eget familieabonnement hvor opptil seks familiemedlemmer under samme tak kan bruke strømmetjenesten for bare 169 kroner i måneden.

Et fristende tilbud hvis man er flere, ettersom prisen for et enkeltabonnement nå er oppe i 109 kroner.

Brukes ikke bare av familier som bor sammen

Men det er ikke bare familier som bor sammen som benytter seg av tilbudet. Venner som bor sammen - og folk som også ikke bor sammen, har også latt seg friste av familieabonnementet.

Det koster antagelig Spotify dyrt. I fjor skrev Billboard at nesten halvparten av alle abonnentene er på slike familieplaner.

Spotify har tidligere prøvd å slå ned på det de mener er misbruk av tjenesten.

I fjor sendte de ut en advarsel om at de ville be brukerne om å bekrefte sine nøyaktige GPS-kordinater som bevis på at de befant seg på samme adresse. De måtte imidlertid avslutte denne testen på grunn av personvernproblematikk.

Runde nummer to

Nå prøver de seg igjen. I en oppdatert versjon av retningslinjene skriver Spotify at de «fra tid til annen» kommer til å kreve at abonnentene verifiserer adressene sine via Google Maps.

Det var Cnet som først meldte om de nye retningslinjene, som ble rullet ut i Irland den 19. august og USA den 5. september.

Ifølge The Verge er det uvisst hvordan Spotify har tenkt å gjennomføre verifiseringen eller om de kommer til å kansellere kontoer som bryter med de geografiske begrensningene, men de nye retningslinjene sier i hvert fall at de har mulighet til å gjøre det.

Konkurrentene har ikke samme krav

Ifølge Pocket-lint er Spotify per i dag den største musikkstrømmetjenesten med over 100 millioner abonnenter. Men de er ikke eneste alternativ.

- Både Apple Music og Google Play Music tilbyr familieabonnement med samme antall brukere og til samme månedspris. Ingen av disse krever imidlertid at brukerne bor på samme adresse, skriver Pocket-lint.

Så da gjenstår det å se om Spotifys endringer skremmer brukerne over til konkurrentene.

Ifølge Cnet har Apple Music nå over 60 millioner abonnenter.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!